Vlada je na svojoj posljednjoj sjednici prihvatila sve predložene odluke o lokalnim izborima, čime su oni službeno i raspisani. “Posljednji redovni izbori održani su 2017. godine. Idući izbori trebali bi se održati 16. svibnja ove godine, stoga je raspisana odluka o održavanju izbora. Raspisivanjem tih odluka prestaje dužnost svim dužnosnicima”, poručio je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. A kandidati i kandidatkinje u gradovima i općinama naše županije iz dana u dan dobivaju dodatnu konkurenciju.

Tako je na osnivačkom zboru Hrvatskih suverenista za općinu Nijemci za predsjednika izabran Đuro Šarkić, dok je dopredsjednikom imenovan Filip Damjanović.

Uspješan rad poželio im je saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, naglasivši kako ga posebno veseli što vidi mlade osobe koji svojim znanjem žele doprinijeti daljnjem razvoju općine Nijemci. U izbornu utrku za načelnika Općine Drenovci uključio se i nezavisni Josip Nasurović, koji će na predstojeće lokalne izbore izaći i sa nezavisnom listom za Općinsko vijeće Drenovaca. U obraćanju mještanima naglasio je kako malo tko od stanovnika te općine može biti zadovoljan učinjenim za vrijeme dugogodišnje vladavine trenutnog načelnika Jakše Šestića i njegovih suradnika. Navodi i kako će javne politike vezane za ostanak mladih i briga o najugroženijim skupinama društva biti njegov i program njegovih suradnika.

U Vukovaru, gradu koji u našoj županiji ima najviše pretendenata za gradonačelnički mandat, predsjednik gradske podružnice SDSS-a Srđan Kolar predstavio je svoju kandidaturu za zamjenika gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine.

“Naš cilj je grad koji poštuje i voli, a ne grad mržnje i netrpeljivosti. Grad u koji dolaze, a ne odlaze stanovnici. Grad koji ide u smjeru budućnosti, a ne da živi u prošlosti”, poručuje Kolar.