12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Svečano obilježen Dan Mjesnog odbora Vinkovačko Novo Selo

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Dan Mjesnog odbora “Vinkovačko Novo Selo”, 30. svibnja, stanovnici toga dijela Vinkovaca obilježili su danas, na blagdan Tijelova. Program obilježavanja organizirala je Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Vinkovci – Vinkovačko Novo Selo.

Na blagdan Tijelova u novoselskoj župi Bezgrešnoga Srca Marijina središnja sveta misa služena je u 11 sati, a bio je to i dio proslave Dana Mjesnog odbora uz molitvu za sve žive i pokojne župljane, a osobito za sve pokojne branitelje iz Novog Sela. Domaći župnik, fra Matija Antun Mandić, potom je predvodio molitvu kod spomenika poginulim braniteljima Vinkovačkog Novog Sela gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće.

Danas odajemo počast i zahvaljujemo onima koji dali ono najvrijednije, svoj život, braneći svoje Novo Selo, svoj grad i Hrvatsku. Isto tako ovo je prigoda i da se podružimo s mještanima i čujemo koje su njihove potrebe i problemi te da na pravi način napravimo plan kako ih riješiti. U proteklom vremenu ovdje su najveće investicije bile kroz projekt aglomeracije te uređenje cestovne infrastrukture, a slijede i brojne nove investicije koje će poboljšati život mještana”, istaknuo je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.Igor Banovac, predsjednik UHBDDR Vinkovci – Vinkovačko Novo Selo istaknuo kako je zadaća udruge čuvanje sjećanje na poginule hrvatske branitelje. Govoreći o Novom Selu danas kazao je kako u tom dijelu grada živi nešto manje od 5000 stanovnika.

Kao udruga branitelja mi želimo da i naše naselje, za koje smo se i borili, bude moderno i s potpuno istim uvjetima kao i drugi dijelovi Vinkovaca. Nadamo se da će tako u skoroj budućnosti u cijelosti i biti pogotovo kada je riječ o našoj osnovnoj školi koja je  potpuno neuvjetna za održavanje nastave”, istaknuo je Banovac.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno