7 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Svečano otvoreno Državno prvenstvo

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U prostorima Teniskog kluba Vinkovci svečano je otvoren glavni turnir Državnog prvenstva za juniore i juniorke starosti do 16 godina. Prvenstvo se održava od 27. do 31. svibnja, a igra se u pojedinačnoj konkurenciji te u konkurenciji parova. Natjecanje je otvorio gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.  

Jučer su odigrane kvalifikacije za ulazak u glavni turnir. U ženskoj konkurenciji, zbog odustajanja, kvalifikacijski mečevi nisu odigrani, a u muškoj, od 19 igrača u glavni turnir kvalificiralo se njih osam. Od tih osam, trojica su Vinkovčani – Luka Cener, Franko Jurić i Luka Vodopija. Osim njih, još su dvojica Vinkovčana u glavnom turniru zahvaljujući pozivnici koju su dobili od organizatora, a to su Ilija Kopić i Filip Rihtar. U ženskoj konkurenciji natječu se tri Vinkovčanke – Leonarda Kajkić, Petra Olij i Elena Rimac. 

Prvi nositelj u kategoriji juniora je Ivan Karlo Ban iz Ogulina, inače prvi na rang listi juniora do 16 godina, dok je kod juniorki prva nositeljica Ita Habeković iz Zagreba, također prva na rang listi juniorki. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno