12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Švedski bend Anikee stiže ponovo u Hrvatsku kao gost završnice 21. sezone HaGeeF-a!

Više od autora

- vl promo-

Nakon uspješne godine iza sebe, tijekom koje se autorski projekt Martina Johanssona transformirao u punokrvni glazbeni kolektiv, švedski indie elektro-pop bend Anikee vraća se u Hrvatsku na krilima nadolazećeg debitantskog albuma.

Nastavljajući suradnju između HaGeeF-a i švedske državne agencije Studiefrämjandet, nakon premijernog nastupa na prošlogodišnjem INmusicu, Anikee se domaćoj publici vraćaju kao gosti završnice najdugovječnijeg hrvatskog festivala nove glazbe.

Nakon gašenja projekta GAIA, skoro zanemarene pjesme autora Martina Johanssona pronašle su novo ruho u kasno ljeto 2015. kada se Martinu pridružuje prijatelj i bubnjar Daniel ‘Dala’ Holmberg i glazbenu paletu obogaćuje mračnijim stavom. Sinergija ovog dvojca rezultirala je početkom sljedeće godine mini albumom ‘Sprung From A Wall’, a dolaskom basista Simona Holmberga počinje novo poglavlje ovog indie elektro-pop projekta.


Anikee su u međuvremenu u bespuća digitalnog svemira lansirali nekoliko singlova, a publika HaGeeF-a među prvima će imati čast premijerno poslušati nove pjesme već 11. svibnja na finalnoj večeri u Centru mladih u Slavonskom Brodu, a nakon toga, u akustičnoj izvedbi, 12.svibnja na Ljetnoj pozornici Polanović u Zaboku uz legendarnog Zorana Predina, te 13.svibnja na završnoj večeri HaGeeF-a u zabočkom Regeneratoru.

Da podsjetimo, nakon objave natječaja i preslušavanja više od 150 pristiglih prijava žiri HaGeeF-a je odlučio da će na završnici u Slavonskom Brodu, domaćinu ovogodišnjeg finala, nastupiti Stonetribe iz Zadra, Lika Kolorado iz Zagreba, Sowas iz Varaždina, Playground Hustle iz Zagreba i Ogenj iz Koprivnice.

ANIKEE: SPRUNG FROM A WALL [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno