1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Švicarac jurio 231 km/h

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U razdoblju od 15. studenog do 22. prosinca 2020. godine na nezaključanom i neograđenom dijelu lovačkog doma oštećena je drvena terasa te prozirna cerada kojom je terasa zatvorena. Lovočuvar je podnio prijavu policiji zbog oštećenja lovačkog doma u Svinjarevcima čime je nastala materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna te će predstavnici tog društva dostaviti i odštetni zahtjev.

Vinkovačka tvrtka za poljoprivredne djelatnosti podnijela je odštetni zahtjev i prijavila policiji da je na poljoprivrednom zemljištu u Markušici, koje je u državnom vlasništvu, nastalo materijalno oštećenje u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Naime, policijskim izvidima utvrđeno je kako je početkom studenog 2020. godine na navedenom zemljištu u Markušici nezakonito ovršeno 2,71 hektar poljoprivredne površine na kojoj je bio zasađen kukuruz.

U posljednja 24 sata evidentirano je 8 prometnih nesreća pri čemu je u njih 7 nastupila samo materijalna šteta (četiri u Vinkovcima, a po jedna u Iloku, Mirkovcima, na cesti Otok-Vrbanja), dok su u jednoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđene dvije osobe (Gradište).

Policijski službenici vozila presretač jučer su, 22. prosinca 2020. godine, na autocesti Zagreb-Lipovac, na području općine Bošnjaci, na dijelu gdje je brzina ograničena na 100 km/h, zatekli državljanina Švicarske Konfederacije u životnoj dobi od 30 godina koji je upravljao osobnim automobilom „Audi“ brzinom od 231 km/h, u grubom kršenju ograničenja brzine kretanja.
Strancu je izdan prekršajni nalog u iznosu od 5000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno