2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Svijet ima već dovoljno superjunaka i ovo nije priča o njima

Više od autora

- vl promo-

Nakon svih klasičnih superjunaka kojih je Hollywood već pun, ove jeseni u kina dolazi jedan posve drukčiji superjunak – Venom. Venom je najneobičniji junak ili antijunak kojeg jedva čekamo vidjeti na velikom platnu, naročito jer ga je utjelovio Tom Hardy. A koliko je zaista strašan i zašto njegova pojava utjeruje strah u kosti pogledajte u najnovijoj kino najavi.

Do sada poznat jedino kao glavni negativac iz filmova o Spider-Manu, Venom zasluženo dobiva vlastito filmsko ostvarenje na radost mnogobrojnih fanova. Priča o Venomu nikako nije klasična priča o superjunacima. Radi se o potpuno novom poimanju dobra i zla i o likovima koji su istovremeno i glavni junaci i glavni zlikovci. Nekad je teško razaznati razliku a ta razlika je Venom.

Ove godine vidjet ćemo da čak i negativci imaju svoja dva lica i da se ponekad iza najvećeg zlikovca krije veliki junak.

Kada lik Eddiea Brocka u svojem novinarskom istraživanju postaje domaćinom izvanzemaljskog stvorenja on postaje Venom.Izvanzemaljski simbiot potpuno ga obuzima i oduzima mu slobodnu volju. Pravila sada netko drugi određuje, svako opiranje je uzaludno. Njih dvoje postaju jedno, postaju Venom – najpoznatiji antijunak za kojeg nećete znati trebate li ga se bojati ili će vas spasiti.

Osim Tom Hardyja, glumačku postavu pojačala je i sjajna Michelle Williams u jednoj od glavnih uloga dok je za cjelokupnu filmsku akciju zaslužan redatelj Ruben Fleischer, poznat po odličnom  balansiranju između komedije i zabave (Dobrodošli u zemlju zombija).

Lik Venoma osmišljen je 1988. g. od strane pisca Davida Michelinea, te crtača Todda McFarlaneaMikea Zecka. Venom je izvanzemaljski simbiot, kojem je potreban čovjek kako bi preživio no zauzvrat čovjek dobiva nevjerojatne moći. Iako je lik Venoma prvotno bio zamišljen kao negativac, on kasnije, u određenim verzijama, postaje tzv. antijunak a zatim gotovo pravi junak.

Film Venom posredstvom Continentala u domaća kina stiže 4. listopada. [Mixer.hr]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno