28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Svijet u bojama

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U organizaciji Foto Hrvatske, turističkih zajednica Vukovarsko-srijemske županije, grada Vinkovaca i općine Nijemci od 18. do 22. rujna održana je fotoradionica namijenjena svim zaljubljenicima u fotografiju.

Ovo je 11. godina fotoradionice “Svijet u bojama”, a glavna njezina zadaća je edukacija polaznika diljem Lijepe naše. Fotoradionica je započela u petak, a nakon uvodnog teorijskog dijela polaznici su pristupili samom fotografiranju. Potraga za najzanimljivijim i najneobičnijim motivima nastavljena je u subotu u Nijemcima dok se u nedjelju polaznici radionice fotografirali u Vinkovcima, prije svega detalje ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni. Danas je pak otvorena izložba najboljih radova svih polaznika u vinkovačkoj galeriji Slavko Kopač.

Sanja Grgić Ćurić iz Foto Hrvatske pohvalila je sve polaznike, naglasivši da su u posljednjih 4-5 godina održali gotovo 140 ovakvih radionica diljem Hrvatske.

“U Vinkovcima smo imali 14 polaznika koji su bili uistinu raznolikog znanja kada je fotografiranje u pitanju. Dakle imali smo onih koji već imaju kvalitetnu i skupu opremu i nisu početnici u fotografiji, a imali smo i onih koji još uvijek fotkaju mobitelima. No, možemo reći da nam je bilo lijepo, da smo se svi potrudili nešto naučiti i da smo dobili stvarno vrijedan materijal koji će ostati turističkim zajednicama i koji će bit korišten za promociju ovog kraja”, kaže Sanja Grgić Ćurić.

Zanimljivo je da je ovo prva ovakva radionica koju je organizirala neka županijska turistička zajednica u više različitih mjesta.

“Odlučili smo se na ovu kulturno-prirodnu kombinaciju jer jesen je najkoloritnije i najbogatije razdoblje ovog područja. U vrijeme Vinkovačkih jeseni dobili smo upravo te motive s ljudima, ambijentom i atmosferom jedne ovakve manifestacije. Isto tako, pokazali smo ljepotu naše prirode u ovo jesensko vrijeme”, istaknula je ovom prilikom direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Vukovarsko -srijemske županije Rujana Bušić Srpak. Napomenula je i da slične akcije planiraju i za proljeće, kada će predstaviti neke nove turistički zanimljive lokacije naše županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno