10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Svjetlosna godina Mare Majstorović

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Svoju prvu knjigu pod nazivom “Svjetlosna godina” večeras je u okviru Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavila Mara Majstorović. Program je moderirala knjižničarka Mirta Sorčik, a uz autoricu o knjizi je govorila urednica Darija Klaričić Veg.

“Knjiga je posvećena mom rodnom gradu i mojim sugrađanima, ali, naravno, i Vinkovčanima i svim ljudima dobre volje koji žele proniknuti malo dublje u svoje emocije, u svoje misli, u svoja svakodnevna stanja, navike, odabire, ponašanja… Tema je teška s obzirom da se radi o ’91. i Vukovaru, ali je riječ o jednoj drugačijoj perspektivi nego inače jer ja nisam sudjelovala u ratu. Bila sam zaštićena s te strane, a moja promišljanja promatrajući sve to, to je jedna treća perspektiva i treća pozicija o kojoj se jako malo govori. Htjela bih da ljudi čitajući moju knjigu uđu upravo u te cipele promatrača i da shvate ima li smisla živjeti više u prošlosti ili se trebamo okrenuti viziji budućnosti”, istaknula je autorica.

Ideja za knjigu, kazala je, jednostavno se dogodila. Došla je u izvanrednoj Svetoj godini milosrđa, koju je proglasio papa Franjo (8. 12. 2015. – 20. 11. 2016.), a upravo u kojoj je diljem Hrvatske na štovanje bilo izloženo tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića, sveca kojemu se uklanjala još od djetinjstva. “Jednostavno proniknula sam, povezala se i nešto me pokenulo da napišem svoje iskustvo, a to ratno iskustvo ima i svoju jednu duhovnu notu”, istaknula je autorica.


Mara Majstorović rođena je Vukovarka, koja danas sa svojom obitelji živi i radi u Vinkovcima. Magistra je ekonomije te certificirani trener Neurolingvističkog programiranja i praktičar Points of You metode u procesima osobnog razvoja. Vlasnica je tvrtke Lotusmedia i urednica portala www.samopozitivno.com, koji promovira izvrsnost i pozitivnost.

Uz promociju knjige Mara Majstorović večeras je održala i kratko predavanje pod nazivom “Snaga uma i moć pozitivnog stava u životu” 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno