21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježen u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu iz 1972. na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša.

Gradska knjižnica i čitaonica u Vinkovcima već tradicionalno svake godine obilježava Svjetski dan zaštite okoliše, a ove su godine u svojim prostorijama pripremili pravu eko-poslasticu za 50-tak djece iz Dječjih vrtića Vladimira Nazora i Stribora.

“Mi smo se priključili akciji Gradske knjižnice i dva su vrtića prisutna kako bi se kreativno poigrala plastikom što je u ovogodišnjem duhu Svjetskog dana zaštite okoliša”, rekla je Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci.Iz Gradske knjižnice poručuju da svi koji još uvijek nesavjesno zagađuju okoliš, dođu u Knjižnicu u kojoj će im djelatnici objasniti i osvijestiti ekološki pogled na svijet. O ciljevima ove radionice, prigodnog naziva “Eko ručicama za najstariji i najljepši grad”, više je rekla knjižničarka Ana Škrlec. “Na radionici ćemo koristiti rabljenje plastične materijale kako bismo kod djece pobudili svijest o reciklaži i izbjegavanju nesavjesnog zagađivanja prirode i okoliša. Danas ćemo od različitih boca i plastičnih vrećica izrađivati posude za cvijeće i slične upotrebne predmete kako bi najmlađi naučili koliko je priroda i njezino očuvanje bitno”

Zaigranim mališanima, pridružio se i gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić koji je zajedno s njima zasukao rukave i pokazao svoju vještinu sadnje cvijeća. Djeca su ga počastila pjesmom, a on je tom prilikom izjavio: “Na današnji je dan naša dužnost svima apelirati da sačuvaju Zemlju onakva kakva jest, da je trebamo očistiti od zagađenja, ali i da naučimo djecu da plastika ne mora nužno biti otpad kako bismo kasnije imali čišći okoliš, ugodniji svima za život”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno