25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Svjetski glazbeni par Natalia Moiseeva i Ivan Konev večeras u Glazbenoj školi

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Svjetski glazbeni par, Natalia Moiseeva na violini i Ivan Konev na klaviru, večeras od 19.30 gosti su Glazbene škole Josipa Runjanina.

Koncert, u sklopu hrvatske turneje, organizira Kulturni centar uz pokroviteljstvo Grada Vinkovaca.

FOTO: KC VINKOVCI

Violinistica Natalia Moiseeva glazbeno je obrazovana na prestižnom moskovskom glazbenom konzervatoriju Čajkovski, kao i Ivan Konev koji je klavirsko umijeće brusio kod nekih od najistaknutijih predstavnika ruske škole sviranja klavira.

Oboje strastveni izvođači i majstori svojih instrumenta, od 1998. svoju su suradnju počeli kao kao studentski kolege i nastavili, ali i produbili, sve do danas.

Na koncertnoj pozornici, kombinacija klavira i violine, pijanističke i violinističke virtuoznosti jamstvo je glazbenog užitka, a posebno u izvedbi dvoje sjajnih glazbenika koji profesionalno i privatno funkcioniraju kao par odnosno duo na sceni.


Aktivno nastupaju u Sjedinjenim Državama i inozemstvu na koncertima solističke i komorne glazbe, prikazujući pritom ne samo standardni repertoar, već i novoskladana ili rijetko izvođena remek-djela glazbene literature, stoji u najavi koncerta.

Zajedno djeluju u renomiranom Triju St. Croix s poznatom violončelisticom, profesoricom glazbe na College of Liberal Arts Sveučilišta u Minnesoti, Tanyom Remenikovom.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno