- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

m_lena-kovacevic_pick-up_singl_cover

Kćer poznatog redatelja Dušana Kovačevića, Lena Kovačević predstavlja novu pjesmu ‘Pick up’. Nakon tri uspješna albuma u jazz stilu, Lena Kovačević probila je granicu žanra i okušala se u modernim pop vodama.

U potpuno novom svjetlu Lena se predstavlja kao kantautor pjesme ‘Pick Up’ i po prvi put objavljuje singl na engleskom jeziku.

Savršeno produciran ‘Pick Up’ nosi novu viziju mlade umjetnice, kao i posebnu senzualnost i zrelost.

Za pjesmu je snimljen i video spot u režiji Andreje Damjanović.

Producent singla ‘Pick Up’ iskusni  je glazbenik Godfrey Diamond, koji je tokom svoje uspješne karijere radio s imenima poput  Glorije Gaynor, Luthera Vandrossa, Loua Reeda, Aerosmitha itd.

Producent iz New Yorka, gdje je pjesma i snimljena, pripada generaciji  Nilea Rodgersa. Gitaru je u pjesmi odsvirao Carlos Alomar  koji u svom opusu ima suradnje s glazbenicima poput Davida Bowieja  i Alicije Keys.

 

Biografija Lene Kovačević

Nakon što je diplomirala na prestižnoj glazbenoj akademiji u Amsterdamu, Lena Kovačević izdala je tri albuma za domaće tržište. Njezin glazbeni stil odiše jedinstvenim spojem pop i jazz glazbe.

Album ‘Dobar dan za pjevanje’ objavljen je 2009. godine, a zahvaljujući njemu našla se u jednoj od najpopularnijih emisija Prvi Glas Srbije u ulozi žirija. Slijedi album ‘San’ koji je bio proglašen najprodavanijim albumom u cijeloj regiji. Karijeru je započela 2004. godine turnejom s jednim od najboljih orkestara u Nizozemskoj. Nastupala je na brojnim festivalima u Europi gdje su nastupali i umjetnici poput Dee Dee Bridgewater, The Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford.

Belgijski producent Buscemi (Blue Note), kao i poznati kontrabasist John Clayton (radio s Diannom Krall) su na Leninoj listi umjetnika s kojima je imala privilegiju surađivati.

Godine 2014. imala je posebnu priliku biti jedan od rijetkih glazbenika koji je nastupao na vjenčanju teniskog velikana Novaka Đokovića.

Lenin treći album pod nazivom ‘Jazzeri’ sastoji se od obrada nekih od najpoznatijih pjesama Momčila Bajagića Bajage i predstavlja hommage pjesmama koje Lena posebno voli u novim aranžmanima Vladimira Nikolova (kao orkestrator sudjelovao na soundtracku Oskarom nagrađenog filma The Artist).

Post produkcija albuma rađena je u New Yorku i Beogradu. Prva tiraža tog albuma rasprodana je u mjesec i pol dana.

Lena dolazi iz umjetničke obitelji, a njezin otac je Dušan Kovačević, najpoznatiji srpski dramski pisac, autor velikih filmskih i kazališnih hitova, ‘Balkanski špijun’, ‘Maratonci trče počasni krug’, ‘Ko to tamo peva’, ‘Profesionalac’ i mnogi drugi.

LENA KOVAČEVIĆ: PICK UP [2016]