26 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

T2: fantastična premijeri u Berlinu i prisjećanje tko su Renton, Sick Boy, Begbie i Spud!

Više od autora

- vl promo-
'T2 Trainspotting' Premiere - 67th Berlinale International Film Festival

Još nam je samo osam dana ostalo do filmskog događaja sezone! Od četvrtka, 23. veljače Renton, Spud, Sick Boy i Begbie po prvi puta nakon dugih 20 godina stižu nam na kino platna diljem svijeta, pa tako i u Hrvatsku. Ovoga je vikenda u sklopu Berlinalea film ‘T2 Trainspotting’ doživio svoju festivalsku svjetsku premijeru, a mi vam ovim putem donosimo fotografije s crvenog tepiha i nezaboravnog tuluma nakon premijere. Uz to tu su i kratki prilozi o četvorici nezaboravnih narkomana koji će vam približiti njihove sadašnje živote, ali vas i podsjetiti na razloge zbog kojih smo ih toliko zavoljeli.

T2 Trainspotting (berlinska premijera, 2017, Renton) [St 2]

MARK RENTON

Mark je ukrao preko 18 tisuća eura i većinu vremena proveo je u Amsterdamu skrivajući se od svih koji su ga poznavali, ali i od samoga sebe. Njegov povratak šokantan je kako za sve njegove prijatelje i poznanike, tako i za njega samoga, ali ono što je najvažnije je da je ovisnost o heroinu zamijenio s ovisnošću o endorfinu.

Marka Rentona tumači jedan od najpoznatijih britanskih glumaca Ewan McGregor kojeg su uloge upravo u filmovima Dannyja Boylea (Sasvim malo ubojstvo i Trainspotting) izbacile u zvjezdanu glumačku orbitu. Premda njih dvojica dugo godina nisu razgovarali djelomično i zbog toga što se McGregor naljutio na Boylea što ga je ovaj preskočio za glavnu ulogu u filmu ‘Žal’ i dodijelio je Leonardu DiCapriju, obojica su riješili nesuglasice, a McGregor je već u par intervjua izjavio da sve te priče o njihovoj svađi spadaju u ‘bilo pa prošlo’.

T2 Trainspotting (berlinska premijera, 2017, Begbie) [St 3]

BEGBIE

Begbie je 20 godina proveo u zatvoru, ali i dalje je ostao onakav totalni luđak kakvog ga pamtimo. Njegov jedini cilj nakon izlaska iz zatvora je pronaći Rentona i osvetiti mu se, što zapravo znači samo jedno: ubiti ga.

Begbieja je utjelovio poznati britanski glumac Robert Carlyle, a prema vlastitom priznanju to je ujedno i jedan od najpoznatijih filmskih likova koje je glumio do sada u karijeri: ‘Gdje god bih se našao u svijetu, u kojoj god državi – svi bi znali za Begbieja. On je pomalo psihotičan, ali ga ljudi možda baš zato vole.’

T2 Trainspotting (berlinska premijera, 2017, Spud) [St 3]

SPUD

Jedina osoba koja se niti nakon 20 godina nije nimalo promijenila je Spud. I dalje je ovisnik, a iznimno ga šokira Rentonov povratak koji ga pokušava izvući na pravi put kupivši mu tenisice za trčanje.

U ulozi Spuda nalazi se Ewen Bremner, glumac čiju performansu redatelj Boyle opisuje kao „kombinaciju suptilnosti i eksplozivnosti“. Bremner je za ponovno okupljanje ekipe izjavio: „Prvi dan snimanja bio je najemotivniji, gotovo je sve izgledalo nadrealno i mislim da smo svi bili pomalo previše emotivni. Prije dvadeset godina dobili smo veliki dar kad su baš nas odabrali da tumačimo ove likove, a danas se to čini još vrednijim. Dobili smo ponovno priliku raditi zajedno, snimati scene i jednostavno provoditi vrijeme jedni s drugima“.

T2 Trainspotting (berlinska premijera, 2017, Sick Boy) [St 3]

SICK BOY

Prošlo je 20 godina, a Sick Boy je od teškog narkomana postao trgovac automobilima koji nosi lažne kapute, a žene koristi isključivo za seks. Njegov prvi susret s Markom nakon više od dva desetljeća može završiti samo na jedan način: tučnjavom.

U ulozi Sick Boya našao se iznimno talentirani Jonny Lee Miller koji reprizira ulogu iz originalnog filma. Za ponovno okupljanje ekipe iza i ispred kamere izjavio je: „Oduvijek sam govorio da nema potrebe snimati nastavak ‘Trainspottinga’ ako se u njemu neće okupiti originalna postava i ako on svojom radnjom neće istraživati velike teme. Kako je to biti stariji 20 godina? Što si radio cijelo to vrijeme? Što se dogodilo s likovima i kakve su implikacije? Jedini način kako napraviti pravi nastavak nakon toliko dugo vremena jest pozabaviti se realnošću ljudskih života.“

‘T2 Trainspotting’ jedan je od najprimamljivijih kino filmova ovog mjeseca i svakako jedan od najznačajnijih filmskih događaja u posljednjih nekoliko godina. Kompletna ekipa iza i ispred kamere na čelu s redateljem Dannyjem Boyleom (Milijunaš s ulice, 127 sati) vratila se kako bi nam otkrila u što su se pretvorili životi Rentona, Begbieja, Sick Boya i Spuda koje smo upoznali sada već davne 1996. godine u jednom od najboljih i najutjecajnijih britanskih filmova svih vremena – ‘Trainspottingu’.

‘T2 Trainspotting’ u domaćim kinima možete pogledati od četvrtka, 23. veljače!

TRAILER TITLANI: T2 TRAINSPOTTING [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno