12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

T2 Trainspotting (2017.)

Više od autora

- vl promo-

T2 Trainspotting (2017) [poster]Vjerojatno ne postoji osoba starija od 20 godina koja nije pogledala (ili barem nije čula) za Trainspotting, filmsko remek-djelo oskarovca Dannyja Boylea iz 1996. godine koje je, osim što se već dvadesetak godina smatra kultnim ostvarenjem, u zvjezdanu orbitu preko noći bacilo njegovog redatelja, ali i glavnu glumačku postavu predvođenu Ewanom McGregorom. Snimljen prema istoimenom romanu Irvinea Welsha, film Trainspotting već se godinama nalazi na raznim listama najboljih / najdražih filmova svih vremena, uključujući i deseto mjesto najboljih britanskih filmova na službenoj ljestvici Britanskog filmskog instituta.

Ovog nam mjeseca veljače, odmah nakon svjetske premijere na filmskom festivalu u Berlinu u kina stiže nastavak ovog kultnog remek-djela jednostavno naslovljen ‘T2 Trainspotting’, a mi vam ovom prilikom predstavljamo njegovu prvu kino najavu! Prošlo je dvadeset godina. Mnogo toga se promijenilo, ali mnogo toga je ostalo potpuno isto. Mark Renton vraća se na jedino mjesto koje je ikada mogao zvati domom. Svi ga čekaju: Spud, Sick Boy i Begbie. I drugi stari prijatelji također ga čekaju: tuga, gubitak, radost, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samo-destrukcija i smrtna opasnost… Svi su se skupili kako bi mu poželjeli dobrodošlicu. Po drugi put.

Nakon više od dvadeset godina originalna filmska ekipa iza i ispred kamere ponovno se okupila kako bi nastavila priču o Rentonu, Spudu, Sick Boyu i Begbieju. Danny Boyle koji je u međuvremenu dosegnuo sam vrh filmske popularnost osvojivši prestižnu nagradu Oscar za film Milijunaš s ulice vraća se jednom od svojih najomiljenijih filmova, a s nama je također i originalna glumačka postava prvog filma. Uz Ewana McGregora tu su Robert Carlyle, Johnny Lee Miller, Ewan Bremner te Kelly Macdonald kojoj je uloga u Trainspottingu ujedno bila i glumački debi.

Film ‘T2 Trainspotting’ snimljen je prema romanu Porno autora Irvinea Welsha iz 2002. godine koji se, kao i sam film, nastavlja na događaje iz prve priče s jedinom iznimkom što vrijeme koje je proteklo u romanu obuhvaća razdoblje od 10 godina, a u filmu 20 godina. Redatelj Boyle je još od 2009. godine izrazio želju za snimanjem nastavka prema spomenutom romanu, a najentuzijastičniji u vezi cijele ideje bio je Robert Carlyle koji je u jednom od intervjua izjavio da bi snimio nastavak Trainspottinga ‘sutra i to besplatno!’ T2 TRAINSPOTTING snimao se u proljeće 2016. godine na stvarnim lokacijama u Edinburghu u Škotskoj.


Film ‘T2 Trainspotting’ u domaćim se kinima počinje prikazivati danas 23. veljače!

Distribucija: Continental film, 2017.

TRAILER TITLANI 2: TRAINSPOTTING 2 [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno