28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Tableti za učenike koji će upisati Ekonomsku školu u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ekonomsku školu  u Vukovaru danas je posjetio predsjednik uprave FINA-e Dražen Čović te uručio ravnateljici škole Jeleni Vinaj, vrijednu donaciju od 60 tableta za učenike koji će upisati prvi razred Ekonomske škole Vukovar, a sve u cilju poboljšanja kvalitete nastavnog procesa.

„Ova donacija nam puno znači jer je protekle dvije godine bilo zahtjevno raditi u vrijeme pandemije, kada smo imali razne oblike nastave, a naglasila bih i kako svi učenici nemaju iste tehničke mogućnosti. Ekonomska škola je otvorena i uvijek na prvo mjesto stavlja svog učenika. Ovi tableti biti će namijenjeni učenicima koji upišu našu školu i svaki učenik će dobiti tablet na korištenje. Upisujemo učenike u tri smjera: ekonomist, komercijalist  i upravni referent, po tri razredna odjela u nastavi  na hrvatskom jeziku, a tri odjela na srpskom jeziku“, istaknula je ravnateljica Vinaj.

„Ovo je dio suradnje FINA-e s akademskom zajednicom odnosno sa sustavom školstva. Imamo veliki program stipendija kojima pomažemo studente, te smo i nedavno otvorili Razvojni centar u Vukovaru, a iste imamo i u Virovitici, Osijeku, Koprivnici, Zaboku Donacijom želimo ohrabriti učenike i istaknuti kako usvojenim znanjem u ovoj školi mogu napraviti uspješnu karijeru”, istaknuo je Dražen Čović, koji je i najbolji primjer za to budući da je i sam pohađao Ekonomsku školu u Vukovaru, a danas je predsjednik ustanove koja ima 3.000 zaposlenih i 1 mld kuna konsolidiranih prihoda.

Kako „plastic free“ firma FINA je tablete, zajedno s majicom za tjelesni odgoj u FINA-inim bojama te rokovnikom, darovala u ekološkoj vrećici.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno