24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Taekwon-do klub “In-nae” Slavonski Brod pobjednik Kupa grada Vinkovaca u organizaciji Taekwon-do kluba Vinkovci

Više od autora

- vl promo-


Taekwon-do klub “Ina-nae” iz Slavonskog broda ekipni je pobjednik Kupa grada Vinkovaca u organizaciji Taekwon-do kluba Vinkovci koji je danas održan u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci.

Snage u taekwon-dou odmjerilo je preko sto sudionika u sveukupno jedanaest ekipa od Vinkovaca i Slavonskog Broda do Novalje i Dubrovnika. “Mogli smo vidjeti atraktivne pokrete, forme taekwon-doa te umijeće poznavanja ovog sporta od svih talentiranih sudionika, a jedan dio njih su i natjecatelji reprezentacije”, rekao je trener Taekwon-do kluba Vinkovci i internacionalni instruktor 6. dan Ivica Zupković dodavši kako klub trenutno broji tridesetak članova. “U kadrovskoj smo i brojčanoj krizi zbog posljedica pandemije, a većoj brojci se nadamo početkom rujna”, objašnjava trener vinkovačkog kluba.

“Veliko hvala Taekwon-dou Vinkovci što je omogućio da cijelom nizu sportskih događanja u Vinkovcima pridodamo još jedan”, poručila je pročelnica Odjela  društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković, dodavši kako se ne može dovoljno naglasiti važnost sportskih događanja, prije svega za zdravlje svih građana, a nakon toga i za promidžbu samog grada i njegovih aktivnosti.

“Na europskom natjecanju u Poreču smo imali dvije reprezentativke koje su polučile jako dobre rezultate, a s tim nizom trebamo nastaviti”, riječi su predsjednika Taekwon-do kluba Vinkovci Marka Andabaka koji kaže kako trebamo pokušati utjecati na svijest naših građana te vratiti djecu u dvorane. “S tim jačamo njihovu produktivnost, kako sportsku, tako i onu društvenu.”

Dodajmo kako od sljedeće godine Kup postaje turnir A kada će pobjednici prva tri mjesta imati  mogućnost plasiranja u reprezentaciju Taekwon-doa.

Drugo mjesto osvojio je Taekwon-do klub “Bak” Pula i treće mjesto Taekwon-do klub “Shark” Dubrovnik.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno