25 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Tajnim znakom Keops promoviraju svog novog pjevača Matea Resmana

Više od autora

- vl promo-
m_keops_novi-pjevac-mateo-resman_singl-tajni-znak_ST

Nakon što su prošloga tjedna na društvenim mrežama objavili da Tony Šuperina više nije frontman hard rock benda Keops, Riječani već punom parom rade na novom materijalu. Keops kreće u novu fazu u kojoj će im se kao glavni vokal priključiti mladi i talentirani Mateo Resman!

Iako ga mnogi pamte kao natjecatelja i finalista prve sezone The Voicea, Mateo Resman u duši je ipak žestoki roker. Svojim će se fantastičnim vokalom, kojeg su mnogi prepoznali još za vrijeme showa, odlično uklopiti u Keops koji iza sebe ima dva studijska albuma i hit ‘Mjesto kojem vjeruješ’.

Matea ćemo premijerno moći čuti već na idućem singlu ‘Tajni znak’.

S Mateom smo kratko porazgovarali s ciljem da ga pobliže upoznamo!

Nakon The Voicea posvetio si se bendu, a potom i solo izbacio pjesmu ‘Zaljubljen sam opako’. Koliko ti je u svemu tome pomoglo iskustvo s The Voicea?

Iskustvo s The Voicea je otvorilo mnoga poznanstva i prilike koje nisam imao prije. Tako se otvorila suradnja s Andrejem Babićem iz Rijeke koji mi je napisao pjesmu ‘Zaljubljen sam opako’ i potrudio se promovirati je. Izuzetno sam mu zahvalan na tome. Bendu sam bio posvećen i prije showa te je razlog zašto sam se prijavio na The Voice bio da taj bend izađe iz garaže i počne ozbiljnije nastupati.

Sam pišeš tekstove i glazbu. Što te inspirira?

Naviknut sam da sam radim tekst, glazbu i aranžmane pjesama zbog toga što sam tako najzadovoljniji rezultatom. Inspiraciju pronalazim u trenutcima kad sjedem s gitarom i odsviram akorde koji prenose moje raspoloženje. Na temelju toga napišem i tekst koji je povezan sa situacijom koja me prati par dana prije.

Kako je došlo do suradnje s Keopsom?

Do suradnje s Keopsom došlo je totalno neočekivano. Poznajem Brunu već neko vrijeme i, kao i velika populacija riječkih glazbenika, čuo sam za bend Keops i našao se slučajno na par njihovih nastupa. Nakon toga dobio sam poziv od Brune da nastupam za njegove završne koncerte u školi gitare koju vodi. Znali smo provesti sate razgovarajući o raznim bendovima, glazbenicima, sličnim ukusima i mislim da je to jedan od razloga zašto me pozvao u Keops.

Što možemo očekivati od Keopsa sada kada si preuzeo frontmansku palicu? Hoće li se na sceni pojaviti neki novi, žešći Mateo?

Ja sam veliki radnik i ne stajem dok nisam zadovoljan, tako da možete očekivati još puno dobre glazbe i nastupa, a i neka iznenađenja. Na sceni će se pojaviti onaj iskreni Mateo i bit ću napokon ono što jesam. Vjerojatno ljudi imaju viziju o meni kao dečku koji pjeva pop, ali žestoka glazba je uvijek bila moj prioritet.

Što privatno trenutno slušaš? Imaš li nam neki dobar bend za preporučiti?

Trenutno slušam Keopse haha! U slobodno vrijeme uživam uz Alterbridge, Winery Dogs, Dream Theater, Pagans Mind i sve što mi zapne za uho. A od preporuke, hmm… mislim da bi svatko tko voli dobru, žestoku i melodičnu glazbu trebao baciti uho na Alterbridge i Avenged Sevenfold.

KEOPS: ČEDNA GRADSKA LICA [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno