- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto: Marija Štilinović
Krajem prošle godine u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a Tamara Obrovac i Transhistria Ensemble predstavili su album “Villa Idola”. Da se radi o pravoj glazbenoj poslastici dokazuje i struka koja je album nominirala za nagradu Porin u kategoriji najboljeg jazz albuma, a nominaciju za najbolju Jazz skladbu dobila je i pjesma Madirosa.
Upravo tu skladbu ovih dana Tamara Obrovac, Transhistria Ensemble i Jazz orkestar HRT-a predstavljaju široj publici.
“Madirosa je izmišljena riječ, za mene znači “Mediteranska ruža” koja simbolizira Mediteran kao sjecište i stjecište različitih kultura, te tako na neki način oslikava i ovu zanimljivu suradnju u kojoj smo nastojali spojiti dva zvuka, dva načina sviranja dvaju glazbenih sastava kako na glazbenoj, aranžmanskoj  tako i na produkcijskoj razini, na način da oba ansambla budu ravnopravno zastupljena i da se uzajamno nadopunjuju u izričaju. Vjerujem da smo zahvaljujući sjajnim aranžmanima Luke Žužića, Andreasa Marinella, Joea Kaplowitza i Zorana Majstorovića, pod dirigentskom palicom sjajnog Andreasa Marinella kao  i odličnom izvedbom oba ansambla  to i uspjeli.” – rekla je Tamara Obrovac o novom singlu.
Album “Villa Idola” na kojem se nalazi singl Madirosa u prodaji je od početka prosinca i možete ga pronaći u svim boljim prodavaonicama nosača zvuka.