7 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Tehničko učilište i VIA u projektu “Obrazovanje je prioritet”

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U hotelu Admiral u Vinkovcima održana je početna konferencija projekta “Obrazovanje je prioritet – Uključivanje odraslih polaznika u prioritetne programe obrazovanja”. Nositelj projekta je Tehničko učilište Vinkovci, a sufinanciran je u 100 % iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Partner na projektu je Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, a vrijednost projekta je 937.328,09 kuna. Projekt su predstavile Iva Šarić, voditeljica projekata u Agenciji VIA, Marija Šalamon direktorica Tehničkog učilišta Vinkovci, koordinatorica na projektu i Mirela Milković, voditeljica edukacije na projektu.

Kroz ovaj projekt obrazovat će se 90 osoba, a ciljane skupine su: odrasle osobe između 15 i 34 godine bez kvalifikacije, odrasle osobe s nižim razninama kvalifikacija te dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine. Obrazovanje je predviđeno kroz tri programa osposobljavanja: za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih, poslove barmena/ice-koktel majstora/ice te za pčelara/icu.

Početnoj konferenciji projekta “Obrazovanje je prioritet” nazočio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. “VIA mora biti partner u svim projektima važnima za naš grad, pogotovo u onima koji se tiču obrazovanja odnosno direktne koristi naših građana. Kada vidimo da postoji potreba za dodatnim obrazovanjem ili prekvalifikacijom dužni smo to omogućiti našim građanima kako bi se oni mogli lakše snaći na tržištu rada i ostvariti se u gradu kao zaposlene osobe”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Prethodni članakOpustjela naša sela
Sljedeći članakVečeras u Vinkovcima

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno