2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Teho Terado i Blixa Bargeld idući mjesec na koncertu u Močvari

Više od autora

- vl promo-

m_teho-terado_blixa-bargeld_koncert-mochvara_ST

U utorak 7. veljače zagrebački klub Močvara posjetit će Teho Teardo i Blixa Bargeld gdje će održati koncert na kojemu će promovirati album ‘Nerissimo’. Vrata kluba se otvaraju u 20 sati a koncert će započeti u 21,30 sati.

Blixa Bargeld, ikona europske alternativne scene, pjevač i frontmen kultnih Einstürzende Neubauten te bivši član pratećeg benda Nick Cavea – The Bad Seeds, dolazi premijerno u Močvaru predstaviti svoju novu glazbenu avanturu kojom već nekoliko godina oduševljava ljubitelje eksperimentalnog zvuka širom svijeta. U partnerstvu s talijanskim skladateljem i producentom Tehom Teardom, nekada predvodnikom industrial benda Meathead, a danas cijenjenim autorom kazališne i filmske glazbe (autor glazbe za Paolo Sorrentinove ‘The Family Friend’ i ‘Il Divo’, kao i ‘Ti mene nosiš’ naše Ivone Juke), Blixa u ovom projektu stvara jednako autentičnu i originalnu glazbu, kao i unutar matičnih mu Neubautena.

Zajedničku suradnju Teho Teardo i Blixa Bargeld započeli su početkom ove dekade, surađujući na produkciji predstave ‘Ingiuria’ da bi nakon toga objavili zajednički album ‘Still Smiling’ na kome su, između ostalih, surađivali i sa slavnim The Balanescu Quartet. Dok je Teho, svirajući bariton gitaru te kontrolirajući beatove i loopove zadužen za glazbeni segment, Blixa vokalno, uz jedinstven scensko-kazališni nastup, na prepoznatljiv način zaokružuje formu njihove glazbene suradnje.

Teho i Blixa u Močvari nastupaju uz pratnju troje dodatnih talijanskih glazbenika – Martina Bertoni (violončelo), Gabriele Coen (bas klarinet) i Francesco Fazzi (inžinjer zvuka). Ono što ovaj koncert čini jedinstvenim je činjenica da će svima njima na pozornici pridružiti i Kvartet Prelude – gudački kvartet iz Zagreba.

m_teho-terado_blixa-bargeld_koncert-mochvara_ST2Tri godine nakon objavljivanja debitantskog albuma, početkom 2016. godine suradnja Teha Tearda i Blixe Bargelda rezultirala je i drugim zajedničkim albumom ‘Nerissimo’. Kombinirajući nekoliko jezika (talijanski, engleski i njemački) te različite glazbene matrice (komorni pop, elektronika, bogati gudački pasaži, prepoznatljivi Neubauten industrial zvuk…) album si je priskrbio sjajne recenzije, kao i hvalospjevima praćene koncertne nastupe, a dobar glas o njima stigao je i iz susjedne Ljubljane nakon što su Teho i Blixa u prostoru Kina Šiška koncertno promovirali ‘Nerissimo’.

Kako je koncert u Močvari sjedećeg karaktera samim time je i broj ulaznica u prodaji ograničenog kapatiteta. Budite brzi i na vrijeme si osigurajte ulaznicu za ovaj jedinstveni glazbeni doživljaj. Emocionalno putovanje između Rima i Berlina, na jedinstven će se način uprizoriti u Zagrebu, samo na jednu noć.

Koncert Teha Tearda & Blixe Bargelda održat će se u sklopu izložbe ‘Geniale Dilletanten – supkultura u Njemačkoj 1980-ih’ koja će se održati u Pogonu Jedinstvo od 4.2. do 18.2.2017.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 150 kn a na dan koncerta (bude li ih) po cijeni od 180 kn. U pretprodaji ih možete naći u Močvari, Dirty Old Shopu i Rockmarku.

TEHO TEARDO & BLIXA BAGELD: THE BEAST [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno