12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Teniski vunderkind s nepunih 11 godina ispred ostatka konkurencije

Više od autora

- vl promo-

Borna Marić, član Teniskog kluba Vinkovci, jedan je od najtalentiranijih mladih tenisača u Hrvatskoj, a to najbolje pokazuju njegovi izvrsni rezultati. Iako će tek uskoro napuniti 11 godina, Borna je nedavno bio dvostruki prvak Hrvatske do 12 godina, a „šlag na toru“ svakako je bio poziv u reprezentaciju.

Vinkovački teniski „wonderkid“ tijekom siječnja je u Zagrebu najprije u paru s Lukom Mitrovićem iz Osijeka stigao do naslova državnog prvaka u parovima, a ubrzo je postao najbolji i u pojedinačnoj konkurenciji, tako što je u finalu pobijedio upravo svog partnera iz parova.

„Konkurencija je na Prvenstvu Hrvatske bila jaka, a predivan je osjećaj biti najbolji u Hrvatskoj. Svakako je bilo teško igrati protiv mog partnera u finalu, ali jednostavno smo morali odigrati taj meč. Naravno, treba samo nastaviti puno raditi kako bih još dodatno napredovao“, rekao je Borna dodavši kako će pokušati biti još bolji nego u 2023.

Mariću ovo nije prvi puta da je postao najbolji u Hrvatskoj, prošle godine isto dostignuće ostvario je u Dubrovniku u konkurenciji do 10 godina. Pred zagrebačkim prvenstvom nije bio postavljen imperativ, s obzirom na to da je Borna tek ušao u ovu kategoriju, ali pokazao je da tamo nije došao kao turist. Odlične igre omogućile su mu igranje za Hrvatsku na Winter Cupu, natjecanju pod okriljem Tennis Europea. Naša izabrana vrsta u Češkoj nadmetala se s još sedam reprezentacija, u prvom kolu bolja je bila od Moldavije, a u polufinalu je zaustavljena od Češke i pripalo joj je četvrto mjesto.

„Ove godine u planu je odigrati šest ili sedam Tennis Europe turnira, prvi u nizu je sredinom ožujka u Vrsaru. Također, ovom prilikom bih se zahvalio predsjedniku kluba Domagoju Bubalu, koji će mu dati pozivnicu za vinkovački Zaba Cup, iako je tamo konkurencija do 14 godina, neka se kali“, rekao je Bornin otac Robert.Na člana svog kluba ponosan je i predsjednik Domagoj Bubalo. „Borna je dijete koje zaslužuje posebnu pažnju u klubu, gradu i županiji. Ostvaruje velike rezultate, sa svojih deset godina osvajao je neke turnire do 12 godina, dok je u svojoj konkurenciji već ispred svih. Njegov trud, rad i zalaganje podržavamo, a želimo mu puno sportskih i zdravstvenih uspjeha. On i cijela njegova obitelj uživaju u tenisu, a na nama je samo da ga podržavamo u cijeloj priči kako bi bio još bolji.“

Kako sam Borna kaže, teniski uzor mu je Rafael Nadal, iz razloga što se on nikada ne predaje i uvijek se bori do kraja. Mladi tenisač u suradnji je s markom Babolat, a od nje je dobio rekete i opremu.

Tenis je dosta skup sport, a samim time iziskuje puno odricanja i novca. „Na sve načine pokušavamo doći do sredstava, a tu zahvaljujem klubu i svim sponzorima koji su uz njega. Naravno, zahvalio bih se Gradu, Županiji i poduzetnicima koji vjeruju u Bornu, a njemu je prijeko potrebna pomoć za daljnji razvoj“, zaključio je Robert Marić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno