25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Teška, ali poticajna godina je iza karate kluba Ictus

Više od autora

- vl promo-


Karate klub Ictus djeluje 15-ak godina i trenutno broji 30 i kusur članova.

U  njemu je zaposleno pet licenciranih trenera, a radi se po dobnim skupinama, a imaju i školu karatea koju pohađaju početnici bez obzira na svoju dob. Nakon što nauče osnove polaznici se mogu profilirati u dvjema kategorija, borbama i katama, ovisno o tome što pojedinac više preferira.

„Prošle godine nismo sudjelovali na natjecanjima zbog korone, znači izlasci na turnir 0 bodova. Nismo izašli ni na državno natjecanje pošto nismo provodili treninge, stoga nismo ni izlazili na sama natjecanja. Što se tiče samog trenažnog procesa, to se provodilo koliko se moglo. Za nas jedna jako teška i turobna godina”, rekao je Miodrag Zlojić, predsjednik kluba.

S treninzima nastavljaju 10. siječnja, a svi zainteresirani mogu doći osobno u dvoranu Osnovne škole Vladimir Nazor, odnosno u 5. školu. Treninzi su održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 sati do 20:30.

Svi zainteresirani se mogu odmah uključiti u trenažni proces i vidjeti kako sve funkcionira, a osim toga klub nudi mjesec dana u kojemu ne morate plaćati članarinu, dok dijeti ne vidi je li karate ono što ga zaista zanima.

„Takav smo klub i gledamo tu socijalnu stranu da se ne plaća članarina bez veze ako se dijete neće učlaniti u klub. Kada se odluči da bude član potpisuje pristupnicu i onda s tim datumom službeno postaje član. Mjesec dana nastojimo pustiti da roditelj vidi je li dijete za to i da se dijete odluči, pa smo onda načisto”, navodi Zlojić.

Predsjednik Ictusa nama govori kako ove godine nastoje otići na neko natjecanje, ako situacija oko korone bude dopustila, a sve ovisi i o tome koliko će se klubova javiti za organizaciju turnira.

„Imamo nekih naznaka da bi se održavala i karate liga koja se održavala u Osijeku, to je regionalnog tipa, uglavnom za natjecatelje s manje iskustva na nastupima kako bi oni malo stekli iskustvo i da vide kako to sve funkcionira i što se tiče sudaca i ponašanja na tatamiju. Kažem, ima naznaka da bi to profunkcioniralo ove godine, imamo naznake za turnir mladeži u 5. mjesecu u Slavonskom Brodu. Karate klub Vukovar vjerojatno će ponovno napraviti turnir, ali to je sve u sferi vjerojatno, nemamo potvrdu” ističe Miodrag.

Treba napomenuti kako su članovi karate kluba Ictus koji su usvojili potrebna znanja i vještine polagali za zvanje kako bi pristupili licenciranom ispitivaču Hrvatskog karate saveza.

Nadamo se kako će ova godina biti puno bolja za Ictus i kako će ove godine odraditi što više turnira i natjecanja te da ćemo izvještavati o dobrim rezultatima kluba. S nestrpljenjem iščekujemo nastupe naših karatista kako onih najmlađih, tako i onih najstarijih.

„Nastojat ćemo ispoštovati naše okolne turnire što imamo regionalna natjecanja i nešto da odemo do Zagreba, ali sve ovisno o kalendaru karate saveza”, dodao je za kraj Miodrag Zlojić.

Svi zainteresirani, osim osobnog dolaska, mogu se i direktno javiti na kontakt broj  predsjednika kluba 0989286175.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno