Na žalost, iz Afganistana stižu nove loše vijesti. Naime, mladi vojnik koji je ranjen u napadu u Kabulu preminuo je od posljedica ozljeda.

Riječ je o pripadniku specijalnih snaga, J.B. rođenom 1992. godine koji je u Afganistanu bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga, priopćio je MORH.

Ministar obrane Damir Krstičević objasnio je da je riječ o izoliranom napadu, te da su ostali vojnici na sigurnom. “U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut. Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika obitelji Hrvatske vojske i hrvatski narod. Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život. Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika. Počivao u miru”, poručio je Krstičević.

Prema dostupnim informacijama iz MORH-a, vojnik koji je preminuo imao je ozlijede glave, drugi vojnik lom bedrene kosti, trećem je ozlijeđena ruka. Ozlijeđeni su vojnici iz Osijeka i Vinkovaca dok je preminuli vojnik iz Sesveta.