25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Teško tjelesno ozlijeđen muškarac pri nepažljivom spaljivanju otpada

Više od autora

- vl promo-

Danas oko 12 sati policijski službenici Policijske postaje Vukovar su tijekom redovitih opserviranja područja Vukovara uočili požar u dvorištu obiteljske kuće u ulici Čvorkovac.

Policijski službenici su brzo uočili jednu osobu u opožarenom području dvorišta te su istodobno zatražili intervencije hitne medicinske pomoći te vatrogasaca i pritom nastojali uporabom protupožarnog aparata umanjiti požar kako bi došli do te osobe.

Brzim i učinkovitim djelovanjem pripadnici vatrogasaca i hitne medicinske pomoći su prišli muškarcu te ga sklonili s požarišta i po djelatnicima hitne medicinske pomoći prevezli u Nacionalnu memorijalnu bolnicu u Vukovaru, a kako je teže ozlijeđen, hitno je prevezen i hospitaliziran u KBC Osijek.

Požar je lokaliziran u 13,55 sati, a policijski službenici su u suradnji s protupožarnim inspektorom proveli očevid te utvrdili da je na tom mjestu došlo do požara oko 11,30 sati, gdje je požarom stradali muškarac, 68-godišnji hrvatski državljanin koji boravi u inozemstvu, u dvorištu nedovoljno pažljivo i nesigurno palio građevinski otpad pri čemu se požar nekontrolirano proširio na površinu dvorišta i na pomoćni objekt obiteljske kuće tog dvorišta, a količina dima i topline tog požara ga je svladala te je pao na tlo gdje su mu intervenirajuće službe uspjele prići, pri čemu su poduzeli mjere ukazivanja pomoći.

Očevidno izvješće sadrži činjenicu da je požar izazvan nekontroliranim spaljivanjem kruto gorivog materijala, a uzrok požara je toplinska energija otvorenog plamena nepoznatog zapaljivog sredstva.

O ovom događaju će biti dostavljeno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno