Kako javljaju iz PU vukovarsko-srijemske, osoba koja je željela ostati anonimna, jučer je, 11. listopada, dragovoljno predala u službenim prostorijama Postaje granične policije Županja, ručnu bombu, 60 komada puščanog streljiva te dva okvira za automatsku pušku. Oružje i minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladištu PU vukovarsko-srijemske.

Tom prilikom policija želi skrenuti pozornost građanima da oružja i minsko-eksplozivne tvari koje namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih obilježja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju. Podsjećaju i da preventivna akcija “Manje oružja, manje tragedija“ i dalje traje, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve zakonske  sankcije. 

Kako saznajemo, na njivi u Lipovcu, u Bosutskoj ulici, jučer je oko 11 sati izbio požar. Požar je izazvao 65-godišnjak iz Lipovca koji je palio strnište na svojoj parceli, no vatra se proširila na susjednu parcelu s kukuruzištem. Izgorjelo je oko 400 kvadrata kukuruzišta. U pitanju je mala materijalna šteta. Požar su ugasili vatrogasci DVD Nijemci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je i pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Ilok, Tovarnik) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci-Nuštar) i dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene.

Naime, jučer oko 6 sati, 36-godišnjak iz Vođinaca upravljao je teretnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom Vinkovci-Nuštar, iz smjera Vinkovaca u smjeru Nuštra. Uslijed pretjecanja nepoznatog vozila prešao je vozilom na lijevu prometnu traku te udario biciklista, 57-godišnjaka iz Nuštra, koji se biciklom kretao iz smjera Nuštra u smjeru Vinkovaca. U prometnoj nesreći biciklist je teže ozlijeđen.

Također jučer, 11. listopada, oko 18,45 sati, u Vinkovcima u Dugoj ulici, 51-godišnjakinja iz Starih Jankovaca je, upravljajuću osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom naletjela na pješakinju, 65-godišnjakinju iz Cerića koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. U prometnoj nesreći 65-godišnjakinja jer teže ozlijeđena.