-3 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

The A! žele van!

Više od autora

- vl promo-

Zagrebački bend The A! predstavlja novi singl sa nedavno objavljenog albuma ‘Stereo’ koji je dvostruko dvojezično izdanje, a ovo im je šesti studijski singl na hrvatskom jeziku.

Za novi singl The A! je odabrao pjesmu ‘Pusti me van’ koja govori o bijegu iz svakodnevnice i borbu protiv ‘matrice’ što će bend pokušati dočarati i u spotu kojeg je režirala Anita Nadj. Pjesmu će, kao i do sada,  slijediti i engleska inačica koja je namijenjena stranom tržištu.

The A! je prvi hrvatski bend koji je uspješno završio kampanju na Kickstarteru , a njihovi engleski singlovi se vrte na preko 600 radijskih postaja diljem svijetam, a dobili su I razna priznanja. Jedna od engleksih pjesama sa albuma pod imenom ‘Strong’ ušla je u polufinale jednog od najjačih natjecanja indie izvođača pod nazivom International Songwriting Competition gdje su se kao suci u žiriju izmjenjivali etablirani autori i izvođači kao što su: Tom Waits, Avicii, Peter Gabriel, Lorde, Joe Bonamassa, Chris Cornell i mnogi drugi što pokazuje koliki je ugled tog natjecanja.

Hrvatske verzije ‘Nikad’, ‘Divan sunčan dan’ i ‘Jedan dobar razlog’ su najpoznatiji uratci benda koju su zastupljeni u domaćem radijskom eteru, a bend trenutačno promovira album nizom nastupa uživo diljem Hrvatske i regije. Na dan premijere singla nastupili su na ‘Ja Bih’ festivalu  gdje su premijerno svoju glazbu predstavili sarajevskoj publici, a to im nije prvi put da su sudionici nekog festivala. Naime, The A! je svoj debitantski nastup imao na INmusic festivalu 2013. godine, a od tada su nastupali i na Summer Sound (Brač), ST@RT (Split), All Senses Weekend (Split) i Festivalu jednakih mogućnosti  te HR Demo klubu gdje su osvojili 2.mjesto.

THE A: PUSTI ME VAN [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno