11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

The Amazons: skrenite pozornost na ovaj bend

Više od autora

- vl promo-m_the-amazons_little-something_single_coverNakon što su bili nominirani za Q Award u kategoriji Best Breakthrough Act, The Amazons nastavljaju s novostima, i to u obliku singla ‘Little Something’ (Universal Music).

Novu pjesmu produkcijski potpisuje Catherine Marks (Wolf Alice, Foals, The Vaccines), a predstavljena je kao Hottest Record in the World u emisiji Annie Mac na BBC Radio 1. The Amazons četvorka uživa veliku podršku Huwa Stephensa, Annie Mac, Clare Amfo, Nicka Grimshawa i Grega Jamesa s BBC Radio 1, Stevea Lamacqa sa 6Music radija te Zanea Lowea s Beats 1 Radio.

Singl ‘Little Something’ naći će se na iščekivanom debitantskom albumu, snimanom u suradnji s već spomenutom Catherine Marks te Alanom Moulderom (The Killers, Editors, Foo Fighters, Placebo…), u studiju u Londonu.

Još uvijek u ranim dvadesetim, frontmen Matt Thomson i gitarist Chris Alderton prijatelji su iz djetinjstva, a bend je profunkcionirao kada su im se pridružili Elliott Briggs (bas) te Joe Emmett (bubnjevi). Glazbu su počeli stvarati pod utjecajem bendova kao što su Rage Against The Machine, Nirvana i Led Zeppelin, a publiku su osvojili nakon objavljivanja demo snimke ‘Something In The Water’ putem SoundClouda. Nedugo nakon pozvani su da sviraju kao predgrupa na europskoj turneji benda The Kooks, a ubrzo su objavili i debitantski singl ‘Junk Food Forever’.

‘Pjesma Little Something predstavlja najmračniji i najsnažniji pravac u kojem smo usmjerili našu glazbu.’ Rekao je Matt Thomson.

THE AMAZONS: LITTLE SOMETHING [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno