9 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

The Bastardz i Songkillers povezala prostitucija

Više od autora

- vl promo-

Bastardz ft. Bane (Pola tebi pola meni, singl) [cover]Funk. Groove. The Bastardz. Bane i Songkillersi. Kopilad i ubojice koji više od dvadeset godina urbaniziraju domaću glazbenu scenu drugačijim pjesmama. Plivaju olimpijsku disciplinu u dječjem bazenu, ali formu i dalje održavaju besprijekornom jer znaju da će s vremenom prevladati publika koja olimpijsku disciplinu želi gledati na olimpijskom bazenu. Prvi zajednički singl ‘Pola tebi, pola meni’ demonstracija je te forme, a zašto su do kolaboracije dva najjača funk benda u Hrvatskoj trebala proći desetljeća, frontman Songkillersa Željko Banić Bane kaže: ‘Jex i ja vrtimo sličan film, krećemo se u istim glazbenim krugovima. 2008. godine u otprilike isto vrijeme svirao je gitare na mom albumu i zadnjem albumu Dina Dvornika, a ja sam Bastardzima pjevao prateće vokale. Valjda su nam godine osim šarma donijele i neku dodatnu pamet koja generira nove ideje.’

Snimljene su dvije verzije pjesme – fenomenalna ‘organic funk’ verzija (aranžman Zoran Jaeger Jex) i moderno plesna ‘electro funk’ verzija u aranžmanu Predraga Martinjaka.

The Bastardzi i Songkillersi singl ‘Pola tebi, pola meni’ posvećuju Aquarius Recordsu: bili su prvi izvođači Aquariusa, koji obilježava svoju 21. godišnjicu i postaje punoljetan prema zakonima svih država svijeta.

Glazba Zorana Jaegera Jexa bila je dovoljno jak magnet za Predraga Martinjaka Peggya, bivšeg člana Songkillersa, da napiše provokativan tekst o odnosu prostitutke i svodnika, a Jex i Peggy nisu puno dvojili tko će publici prenijeti autorsku zamisao pjesme – Bane je svojim prepoznatljivim vokalom velikog interpretativnog dosega savršeno dočarao čovjeka s društvenog dna, koji ne zna za drugačiji život osim onoga na rubu zakona. ‘Ovo je prva pjesma koju pjevam, a da nisam autorski involviran, što dovoljno govori koliko me oduševila’, otkriva Bane koji je u pjesmi ‘Pola tebi, pola meni’ osim vokalnog pokazao i gitarističko umijeće. Uz Jexa i Baneta, ‘organic funk’ verziju pjesme snimili su ‘stalni’ Bastardzi Alen Svetopetrić, Gojko Tomljanović i Ivica Premelč uz pomoć sjajnog bubnjara Dalibora Dade Marinkovića i jedne od ponajboljih hrvatskih pjevačica Tine Kresnik.

Za pjesmu će uskoro biti objavljen i zanimljiv video spot.

THE BASTARDZ FT. SONGKILLERS: POLA TEBI, POLA MENI [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno