Foto: Dinko Šimec (Beyond Pines)
Novi “Moonlight Session” ugostio je osebujnog glazbenika The Gentlemana, u izvedbi balade “Crystal”, koja je za ovu priliku dobila sasvim novi aranžman. Pjesma “Crystal” prvi put je objavljena krajem 2017. godina kao prvi službeni singl The Gentlemana, te je uz nju posebno emotivno povezan. Sam je autor glazbe i teksta. U njoj se obraća voljenoj osobi koja mu daje sigurnost i ljubav, govori o međusobnoj pordšci i zajedništvu.
Pjesma je sadržajem i značenjem snažna, no zvukom je pjesma koja grli.
Uvijek moramo težiti potpunoj iskrenosti prema sebi i prema drugima jer je jedino tako moguće živjeti slobodno, bez obzira na cijenu. Ako i krećemo u nepoznato, vjerojatno će biti teško, ali krećemo zajedno i na kraju dana ćemo biti ispunjeni.
Kako kaže sam Gentleman: “Ne treba nas biti strah prepustiti se osjećajima, a istovremeno biti spreman primiti na sebe i sve mračnije/teže stvari koje osoba nosi sa sobom. Zajedno je uvijek lakše. “Ja tebe nosim, Ti mene nosiš.” – to je stih koji sve govori.”
Audiovizualni projekt Moonlight Session nastao je iz ideje ekipe entuzijasta, snimatelja videospotova Dinka Šimca iz Beyond Pines Films, te Marina i Helene Hraščanec iz Intek Musica koji su željeli na ovaj vrlo atraktivan način audio i video snimanja uživo predstaviti javnosti nove hrvatske izvođače, ali i već afirmirane pjevače i bendove. Svaki novi video donosi zanimljivu glazbenu suradnju i novi aranžman već prije objavljenih pjesama.
Prvi Moonlight Session snimljen je u noći pomrčine mjeseca,  a snimanje u predvečerje i uz prvi mrak postalo je i nepisano pravilo svakog sljedećeg novog videa. Do sada su osim The Gentlemana ugostili Annu Moor i bend Rens Argoa, a u sljedećim mjesecima najavljuju još puno zanimljivih glazbenih mjesečina.
The Gentleman i pjesmu “Crystal” (Live at Moonlight Session) možete slušati i na digitalnim glazbenim streaming servisima.