2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

The Jesus & Mary Chain – Honey’s Dead (1992.)

Više od autora

- vl promo-

mka_the-jesus-and-mary-chain_honeys-dead_1992_ST1

‘Honey’s Dead’ je četvrti studijski album škotskog alternativnog rock benda The Jesus And & Chain, objavljen 1992. godine na Blanco y Negro Records. Naslov se odnosi na jedan od njihovih ranijih hitova, ‘Just Like Honey’, s namjerom potpunog glazbenog zaokreta s obzirom na njihov do tada prepoznatljivi glazbeni stil.

Album je već prvim singl, ‘Reverence’, privukao kontroverze stihovima: ‘Želim umrijeti baš kao i Isus Krist’ i ‘Želim umrijeti kao JFK’. Popularna emisija Top Of The Pops ju je odmah zabranila s one strane Atlantika, a u Engleskoj je uspjela zauzeti  10. mjesto britanske top ljestvice singlova. U Sjedinjenim Američkim Državama ‘Reverence je puštan samo na alternativnim radio postajama.

Pjesma ‘Far Gone Out’ je postala jednim od najpopularnijih singlova banda do danas.

Album je producirao Flood i Alan Moulder a koliki je uspjeh album ‘Honey’s Dead’ polučio u konačnici, govori u prilog i činjenica kako su scenu dijelili s tada največima, od Pearl Jama, Soundgardena, Ministry, Lush, Ice Cube i Red Hot Chili Peppersa.Popis pjesama: Reverence / Teenage Lust / Far Gone And Out / Sugar Ray / Tumbledown / Catchfire / Good For My Soul / Rollercoaster / I Can’t Get Enough / Sundown / Frequency

Izdavač: Blanco y Negro / Warner / Dancing Bear, 1992/2006.

COVER Honey’s Dead

VIDEO / FAR GONE AND OUT (SPOT)

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno