The Lumineers objavili dugoiščekivanu ‘Cleopatru’

0
1146

© Hayley Young Photography

Produkcijom novog studijskog albuma bavio se Simone Felice (The Felice Brothers, The Avett Brothers), a izdanje je snimano u Clubhouse studiju, nedaleko od Woodstocka. THE LUMINEERS su tamo odlučili svoja iskustva, tri godine duge turneje, pretočiti u novo studijsko izdanje Cleopatra (Decca / Universal).

Nakon što su osvojili svijet hit singlovima ‘Ho Hey’ i ‘Stubborn Love’ te debitantskim studijskim albumom ‘The Lumineers’, trojka je provela tri godine nastupajući na 6 od 7 kontinenata. U međuvremenu su nominirani za Grammy, u kategorijama ‘Best New Artist’ i ‘Best Americana Album’ te su prodali više od 3 milijuna primjeraka debitantskog studijskog izdanja.

Da ima nešto bezvremensko u The Lumineers mogli smo se uvjeriti slušajući pjesme ‘Ophelia’, ‘Cleopatra’ te ‘Angela’, a objavom drugog studijskog izdanja trojka je samo potvrdila, kako kažu, koliko se opire pjesmama s recikliranim tekstovima koji ništa ne znače.

‘Želimo pjesme koje možeš obuhvatiti rukama. Moraju postojati druge priče i drugi načini za ispričati ih’ – The Lumineers

Najavni singl ‘Ophelia’ dobio je prateći videospot koji trenutno broji približno 5 milijuna pregleda.

Hrvatskoj publici studijsko izdanje ‘Cleopatra‘ dostupno je i u digitalnom obliku.

VIDEO: Ophelia