13 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

The Membranes i SIZ gosti na zagrebačkom koncertu Gang Of Four

Više od autora

- vl promo-

THE MEMBRANES
THE MEMBRANES

Kultna britanska punk četvorka THE MEMBRANES nastupit će kao posebni gosti grupe Gang Of Four na njihovom skorom zagrebačkom koncertu, 10. rujna u Tvornici kulture. Prije gostiju iz Velike Britanije publici će se predstaviti izvanredni makedonski trio SIZ.

Inspirirani punkerskom DIY filozofijom The Membranes su nastali davne 1977. u Blackpoolu. Poput suvremenika s kojima su dijelili pozornice kao što su Nick Cave, Black Flag, Einsturzende Neubauten, The Fall, Bauhaus, Big Black, Killing Joke odabrali su svoj put i postali izuzetno utjecajan underground bend koji je do kraja 80-tih objavio šest studijskih albuma i devet singlova i postao miljenik legendarnog BBC-jevog DJ-a Johna Peela.

Grupa je 1990. uzela pauzu koja je trajala do 2009. kad su ih My Bloody Valentine (koji su nekad ranije nastupali kao njihova predgrupa) nagovorili da se ponovo oforme za nastup na All Tomorrow’s Parties festivalu. Povratnički nastup je bio toliko uspješan da ih je i grupa Shellac nagovorila na daljnje svirke, a bend je u konačnici odlučio snimiti i novi album. Dvostruko izdanje ‘Dark Matter / Dark Energy’ objavljeno je 2015. i pokupilo fantastične kritike, najbolje u kompletnoj karijeri benda. O uspjehu najbolje govori činjenica da je u pripremi remiks izdanje ‘Inner Space / Outer Space’ na kojem će pjesme remiksirati izvođači koji su ga osobno proglasili albumom 2015. godine – Killing Joke, Einsturzende Neubauten, Mark Lanegan, Therapy i mnogi drugi.

SIZ
SIZ

Grupa SIZ dolazi iz Kumanova u Makedoniji i oformljeni su 2011. godine. Osnivačima Ivici Dimitrijeviću (gitara i vokal) i Filipu Stančevskom (bubnjevi, perkusije) pridružio se Jane Trajkovski (gitara i truba) čime je kompletiran sastav koji se ne voli žanrovski definirati. Počet će s garažnim punkom, ali zvuk ih odvodi čak do funka i minimalističkog rocka. Svirka s Gang Of Four i The Membranes bit će također njihovo prvo gostovanje u Zagrebu.

Vrata Tvornice kulture otvorit će se u 20 sati. Prvi na scenu u 20:35 izlaze SIZ. Nastup The Membranes planiran je u 21:20, a Gang Of Four u 22:30.

Unatoč pojačavanju line upa cijena ulaznica I dalje ostaje ista: 100 kn u pretprodaji te 120 kn na dan koncerta.

THE MEMBRANES: DO THE SUPERNOVA (SPOT)

SIZ: JOY (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno