20 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

The Mindmills objavili svoj prvi singl koji se zove Navika

Više od autora

- vl promo-THE MINDMILLS, 2017. / Foto: Jelena Mihalić

Melanija Gradečak – flautistica, pjevačica i autorica pjesama, okupila je prije nekog vremena bend pod nazivom The Mindmills kojeg čine iskusni glazbenici iz Hrvatske i Slovenije. Tako gitaru svira Jura Geci, na glasu kao jedan od najboljih rock gitarista mlađe generacije te član grupa  Voodoo Lizards, Superoperater, Soul Fingers kao i prateće grupe Sare Renar. Na basu je slovenski glazbenik sa svjetskom reputacijom Gašper Gantar koji je nakon međunarodnog uspjeha s grupom Red Five Point Star postao član poznate njujorške ska grupe The Toasters, a neko je vrijeme surađivao i s francuskom grupom JOKE te svirao u poznatoj slovenskoj grupi Srečna mladina. Za bubnjevima je Emil Kranjčić koji je iskustvo stekao kao član pratećeg sastava Žanamari J’Animalsi te kao bubnjar grupe Louder.

Melanija Gradečak, 2017. / Foto: Petar Borovac

Glazba varaždinske grupe The Mindmills mješavina je glazbenog neo hippie izraza spojenog sa post rockom, neofolkom, bluesom i psihodelijom, a publici se predstavljaju prvim singlom ‘Navika’ kojim ujedno najavljuju i svoj prvi EP planiran za jesen ove godine. Pjesma ‘Navika’, kao i ostatak materijala za novi EP, snimana je u studiju Morris dok produkciju i mastering potpisuje Neven Marinac.

Pjesmu prati i spot snimljen u Varaždinu čiju režiju i montažu  potpisuju Julia Klier i Dražen Krešić (Droolia produkcija) i uz pomoć Damira Chytila kao direktora fotografije.

O pjesmi ‘Navika’ Melanija Gradečak je rekla:  ‘Navika se bavi navikama koje mi ljudi vučemo sa sobom. Nekih se navika teško riješiti ali smo skloni izgovorima koji nas drže u zoni komfora. Komfor ili strah na jednoj strani i želja da se nešto dogodi na drugoj strani bez snage da se zapravo uopće pokrenemo.’

‘Pitanje je želimo li samo brojiti godine u životu ili živjeti kroz godine život punim plućima ne robujući navikama – dodala je lijepa i karizmatična pjevačica Melanija predstavljajući prvi singl ‘Navika’ nove varaždinske grupe The Mindmills.

THE MINDMILLS: NAVIKA [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno