Konačno smo dočekali i službeno hrvatsko izdanje singla “You Can’t Keep A Good Man Down” osječkog banda The Red Roosters. To je pjesma u izvornoj r ’n’ r maniri koja govori o ustrajnosti i neodustajanju, unatoč preprekama.

Autor glazbe i teksta je Ljudevit Laušin, gitarist i glavni vokal benda. Snimljena je u studiju Ante Prgina Surke. Sami kažu da je to njihova najspontanija, najžešća i najbrže dovršena studijska snimka do sada. Cijela je snimljena u jednoj večeri, pa se ta neposrednost i intenzivna energija jako osjete u zvuku i energiji pjesme.

The Red Roosters su skloni izvornom zvuku i organskoj produkciji a njihov je stil mješavina raznih utjecaja, od starog rock and rolla i bluesa, preko soula te Dylanove fuzije folka i rocka, do žešćeg zvuka garažnog rocka.

Video spot je snimao i montirao Mario Miloloža, a za koncept priče odgovoran je Ivan Kristijan Majić. U spotu glumi mlada osječka glumica Lovorka Trdin, a za poseban retro touch zaslužan je i old timer Ford Mustang iz ’63. Video je sniman u Baranji i Osijeku, a završni kadar na krovu jednog od najviših nebodera u Osijeku.

Nakon objavljivanja singla za etiketu Intek Music, bend The Red Roosters svakako planira dovršiti album tijekom ove godine, a na njemu će se naći stilski raznolik glazbeni materijal.

Roostersi su svoju reputaciju stekli prvenstveno zbog svojih odličnih nastupa uživo i fenomenalne energije koju znaju podijeliti s publikom. Izlazak singla i video spota, te najava albuma  svakako će biti povod za još veću koncertnu aktivnost tako da planiraju još više koncerata i druženja s publikom.

Uživo ih se može čuti već 4. svibnja u Osijeku gdje će zasvirati u sklopu Osijek Craft Beer Festivala. [mixer.hr]