Nakon više od pet desetljeća profesionalne karijere, legendarni rockeri The Rolling Stones najavili su “Honk” – novu kompilaciju koja će na jednom mjestu okupiti njihove najveće hitove koji su ispisali neke od najvažnijih stranica glazbene povijesti.

Tom su prigodom objavili live snimku izvedbe pjesme Wild Horses, nastale tijekom nastupa u Londonu, u svibnju 2018. godine, u sklopu No Filter turneje. Tijekom izvedbe te pjesme na pozornici im se pridružila i s njima zapjevala talentirana Florence Welch.

“Honk” će obuhvaćati prepoznatljive hitove, klasike i favorite obožavatelja, od 1971. do 2016. godine, zaključno s Grammyjem nagrađenim “Blue & Lonesome”, dok će deluxe izdanje sadržavati i dodatnih 10 live-snimaka pjesama izvedenih na njihovim stadionskim nastupima diljem svijeta. Na standardnoj verziji kompilacije će se naći 36 pjesama, a možemo ju očekivati 19. travnja ove godine. Prednarudžbe su dostupne putem Google Playa i službenog webshopa skupine.

Kompilacija će biti dostupna u tri oblika – na dvostrukom CD izdanju, trostrukom LP izdanju i u digitalnom formatu. Također će biti dostupno i deluxe izdanje, na kojem  će se osim standardnih 36 pjesama naći deset live snimaka zabilježenih na rasprodanim koncertima s nedavnih turneja. Među njima će biti uključena i izvedba pjesme “Bitch”, na kojoj im se pridružio legendarni Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), te već spomenuta “Wild Horses”, koju je s njima otpjevala Florence Welch (Florence + The Machine). Deluxe CD izdanje sastojat će se od tri dijela, dok će LP izdanje biti četverostruko.

Deset live snimaka koje će se naći na deluxe izdanju kompilacije obuhvaćat će turneje kao što su Zip Code Tour i No Filter Tour, a poslužit će i kao podsjetnici na izniman kantautorski i izvođački talent koji The Rolling Stones posjeduju i po kojem su poznati već više od pet desetljeća.

The Rolling Stones jedan su od najpoznatijih bendova u povijesti glazbe. S radom su započeli 1962. godine u Londonu, a svjetsku su slavu stekli hitom “(I Can’t Get No) Satisfaction”. Bend je 1989. godine uveden u Rock and Roll kuću slavnih, a u svojoj je produktivnoj karijeri snimio nekoliko desetaka studijskih, video, kompilacijskih i live albuma. Mick Jagger, karizmatični pjevač i frontmen benda, smatra se jednim od najboljih pjevača moderne glazbe, te ga je časopis Rolling Stone uvrstio na 16. mjesto iste kategorije.