-0 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

The Rolling Stones objavili snimke s legendarnog tajnog koncerta sa pozornice El Moa

Više od autora

- vl promo-

The Rolling Stones predstavljaju dvije nikad dosad objavljene snimke s jednog od najlegendarnijih nastupa njihove 60-godišnje karijere! Izvedbe pjesama “Tumbling Dice” i “Hot Stuff“, snimljene na danas slavnim tajnim koncertima Stonesa u klubu El Mocambo u Torontu održanim u ožujku 1977. godine.

Prepoznatljivi ritam pjesme “Tumbling Dice” i funkom nošena “Hot Stuff” najavljuju nadolazeće izdanje sa snimkama uzbudljivih El Mocambo svirki s kraja sedamdesetih o kojima se i dandanas priča. Na tim nastupima svirale su se pjesme za sva vremena – od “Mannish Boy” Muddyja Watersa i “Crackin’ Up” Boa Diddleyja, do klasika kao što su “Let’s Spend The Night Together” i “It’s Only Rock ‘N’ Roll”, pa natrag do bluesa uz Big Maceov “Worried Life Blues” i “Little Red Rooster” Willieja Dixona. “Worried About You” tada je premijerno izveden uživo, a među kultnim odsviranim hitovima nalaze se još i “Honky Tonk Women” te “Rip This Joint”.


THE ROLLING STONES, 1978. | photo: Helmut Newton

Obje netom otkrivene izvedbe (“Tumbling Dice” i “Hot Stuff”) pronaći će se i na nadolazećem albumu “Live At The El Mocambo”, koji će prvi put u potpunosti biti objavljen 13. svibnja. Album će biti dostupan na dvostrukom CD-u, posebnim vinilnim izdanjima te u uobičajenom digitalnom formatu, a na njemu će se uz sve pjesme odsvirane na koncertu 5. ožujka 1977. naći i tri bonus pjesme s nastupa održanog 4. ožujka 1977. koje je miksao Bob Clearmountain.

Nastup Stonesa na pozornici “El Mo” smatra se jednim od ključnih događaja u povijesti rock glazbe. Četrdeset pet godina kasnije, ovi najraniji dani Stonesa doživljavaju reinkarnaciju u obliku “Live At The El Mocambo”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno