Foto: Samir Cerić Kovačević
Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja prvi singl “Willy The Wimp” kao najavu predstojećeg debi albuma “Instramental”. Novi će album biti objavljen 24. rujna 2021. za beogradsku kuću Rock Svirke Records.
Zajedno s pjesmom stiže i propratni video čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film) gdje muzika koketira s punkom dok vokalno podsjeća na Zappu i Beefhearta.
“Ova pjesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu uopće”, poručuju iz benda.
Produkciju pjesme, snimljenu u novigradskom kinu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama uradili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks napravio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.
Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, baš prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challenge-u, takmičenju koje je održano u studenom iste godine u Puli.
Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji “Solo/Duo” izvođač, a u siječnju 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge-u u Memphisu.
Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basist Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.