21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

The Strange započeli sa snimanjem svog novog albuma

Više od autora

- vl promo-


Bend ili side projekt grupe The Bambi Molesters i Chrisa Eckmana, nekadašnjeg lidera The Walkaboutsa, jednog od najelegantnijih alternativnih bendova 90-ih godina. Iako su iz Seattlea, iako ih je u glazbenu orbitu lansirao Sub Pop, iako su istovremenici s tadašnjim rodonačelnicima grungea, sa spomenutim glazbenim pravcem nisu imala gotovo ništa. Njihov imidž bio je mračan, zlovoljan i profinjen, a glazbeni stil uronjen u pripovjedački stil obojan mističnom filmskom glazbom.

U subotu 19. kolovoza nakon pauze duže od jednog desetljeća ponovno ušli u studio kako bi snimili materijale za nadolazeći album.

The Strange tako materijal za drugi studijski album snimaju u Pragu u Sono studiju, u društvu starog suradnika Philla Browna. Phill Brown renomirano je ime među svjetskim audio inženjerima, a njegov je rad zabilježen u zvukovima pjesama grupa i izvođača poput Led Zeppelina, Davida Bowieja, Dido, Roxy Music, Talk Talk, Boba Marleyja, Cata Stevensa i mnogih drugih.

Phill Brown i The Strange surađivali su i 2004. godine na njihovom prvijencu nslovljenom ‘Nights Of Forgotten Films’.

Osim spomenutog albuma, The Strange su objavili i EP materijal naslovljen ‘Comin’ Undone’, nakon čega su otišli u dugu hibernaciju i posvetili se svojim projektima. Bambi su u međuvremenu objavili izvrsnu ploču ‘As the Dark Wave Swells’ te live izdanje ‘A Night in Zagreb’.

U oba slučaja, riječ je o potpuno vokalnim albumima za razliku od albuma koje snima The Bambi Molesters, regionalno, a i puno šire, naša najpoznatija instrumentalna grupa.

Nadolazeći, i zasad bez naslova album, producirat će Antonio Gramantieri.

Nakon izdanja ‘Comin’ Undone’ činilo se da su The Strange stvar daleke glazbene prošlosti, sve do prosinca 2016. godine kada su održali povratnički, božićni koncert u Zagrebu, nakon kojeg su pozvani da nastupe na INmusic festivalu. Oba koncerta publika, kritika i fanovi The Strangea dočekali su raširenih ruku sa znakom dobrodošlice.

Novi album grupe The Strange krasi još jedan dobar moment. Naime, on je projekt kojime je Dancing Bear Publishing pobijedio na natječaju Internacional Hrvatskog društva skladatelja. Cilj te pobjede je ovim vrhunskim glazbenim izdanjem promovirati domaću glazbu na internacionalnom teritoriju…

COMIN’ UNDONE [VIDEO]

TONIGHT I WILL SAY ANYTHING [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno