34 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

The xx singlom On Hold najavili novi album ali i zagrebački koncert

Više od autora

- vl promo-

m_the-xx_i-see-you_bocarski-dom_coverKultni britanski electro-pop trio The xx upravo objavljenim singlom On Hold najavili su izlazak dugoočekivanog trećeg albuma naziva I See You. Zagrebački koncert u Boćarskom domu 28. studenog bit će svjetska premijera pjesama s nadolazećeg izdanja jer upravo u Hrvatskoj bend počinje kratku ekskluzivnu europsku turneju, prvu nakon dvije i pol godine mirovanja. Set lista će, osim novih materijala, dakako sadržavati pjesme s dva antologijska albuma koji su The xx označili jednim od najvažnijih otočkih bendova proteklih godina.

Album od deset pjesama bit će objavljen 13. siječnja 2017. kao CD, LP i digitalno. I See You se nastavlja na dosadašnja dva iznimno hvaljena albuma, xx i Coexist, koji su prodani u više od tri milijuna primjeraka.

Novi album označava i novo razdoblje u karijeri londonskog trojca u sastavu Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie Smith, zvukom kao i u procesu nastajanja. Dok su prethodna dva albuma bila rađena u izolaciji u Londonu, ‘I See You’ je snimljen u razdoblju od ožujka 2014. do kolovoza 2016. u New Yorku, Marfi u Texasu, Reykjaviku, Los Angelesu i Londonu. Okarakteriziran je otvorenošću i ekspanzivnim pristupom. Produkciju potpisuju Jamie Smith i Rodaidh McDonald, a ‘I See You je do sada najodvažniji album The xx, s najviše jasnoće i ambicioznosti.

To se može čuti na singlu On Hold, prvoj pjesmi skinutoj s novog albuma.

Popis pjesama: / Dangerous / Say Something Loving / Lips / A Violent Noise / Performance / Replica / Brave For You / On Hold / I Dare You / Test Me

m_the-xx_i-see-you_bocarski-dom_ST

Kultni britanski electro pop trio The xx u zagrebačkom će Boćarskom domu započeti kratak europski tour koji će prethoditi izlasku trećeg studijskog albuma. To je veliko priznanje jer Zagreb je jedini grad naše regije koji će ih ugostiti i tek jedan od pet europskih gradova koje će posjetiti! Najbliže Hrvatskoj bend će nastupiti u 640 km udaljenom Pragu. Predizvođačica na ovom ekskluzivnom kratkom touru bit će sjajna norveška umjetnica Jenny Hval.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 170 kn, te 200 kn na dan koncerta.

THE XX: ON HOLD [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno