25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Thee Melomen objavili još jedan novi singl – “Black Rain”

Više od autora

- vl promo-


Nakon prvog singla “Turn The Page” objavljenog u veljači godine, zagrebački garage rock’n’roll bend Thee Melomen predstavljaju i drugi single “Black Rain” ponovno objavljen za izdavačku kuću Martin’s Garage Records iz Ljubljane. Jednako kao i prvi, i ovaj ima sve elemente pomalo zaboravljenog garage heavy psych zvuka kasnih šezdesetih i to na tragu bendova poput 13th Floor Elevators, The Seeds i Blue Cheer. U pjesmi “Black Rain” bend je tekstualno i glazbeno krenuo mračnijim, depresivnijim, kriptičnim putem pa kao što tekst kaže: “Tune in and Drop out with Thee Melomen”!

Što se tiče svirki, Thee Melomen ćete moći čuti uživo u subotu 18. lipnja u Svetom Martinu na Muri na 14. mitingu američkih automobila i rock’n’rolla “Trash&Burn” te u srijedu 29. lipnja 2022. u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu.

Grupa Thee Melomen osnovana je krajem 2013. godine u Zagrebu od strane “četvorice prekaljenih glazbenih šmekera” (kako ih je nazvao portal terapija.net) i ljubitelja rock ‘n’ roll glazbe. Prvo vlastito izdanje “Chaintown” objavljeno je početkom 2016. i na njemu se nalaze autorske pjesme u stilu kluba CBGB iz New Yorka tijekom druge polovice 1970-tih.

Godinu nakon, sudjeluju na ekskluzivnoj 7″ ploči američke izdavačke kuće ORG Music “Balkans-Pedro Four-Way” povodom Record Store Day 2017. sa sljedećim izvođačima: Vasko Atanasoski, Disciplin A Kitschme i Mike Watt + The Secondmen. Ploču “Disappear” objavljuju početkom 2019. za izdavačku kuću Martin’s Garage iz Ljubljane, u čiji zvuk unose elemente klasičnog i psihodeličnog rocka.

Do sada su svirali po Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Češkoj i Njemačkoj.

Članovi Thee Melomen su danas Vedran Cesarec (vokal i ritam gitara), Filip Fržop (solo gitara), Igor Premor (bas gitara) i Vedran Majstorović (bubnjevi).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno