3 C
Vinkovci
Utorak, 29. studenoga 2022.

Ti ja i moja mama objavili EP Gurni me u valove

Više od autora

- vl promo-Ti ja i moja mama (EP Gurni me u valove, objavljen) [St]

‘Ima nešto jako meditativno u ovome, neka prirodna dinamika koja me ljulja i tješi. Postigle ste nešto neobično i dragocjeno: iako su teme naizgled depresivne, a muzika melankolična, sve skupa ima neki sjaj, jasnu crtu radosti, neiskazane i prigušene, ali jako prisutne. Stvari su odlično aranžirane, zvuk je točan, odgovara pjesmama, gitaristica je izvrsna. U tekstovima sam se našao do kraja, to je valjda generacijski, ali mislim da su dovoljno otvoreni i univerzalni za bilo koga. Izvrsno, bravo!’, napisao je svojevremeno o materijalu s EP-ja nedavno preminuli novinar, glazbeni kritičar, publicist i glazbenik Ante Perković.

Pjesma ‘Jako sam mala’ izašla je kao prvi singl s EP-ja. Pjesma je to o prihvaćanju sebe, a s istom idejom režiran je i videospot. Uslijedila je naslovna stvar ‘Gurni me u valove’, ona koja govori o potrebi da živimo po svom, usprkos strahovima, nelagodama i neizvjesnostima. Ti, ja i moja mama potom su se premijerno predstavili svirkom u Tvornici kulture i oduševili. Da, ovo je jedan od onih bendova koji još bolje zvuči uživo. Do nekog novog koncerta uživajte u EP-ju, koji je dostupan putem ovog linka.

Bend TJMM osnovan je u proljeće 2015., čine ga Martina Zvonić (vokal), Ana Opalić (klavijature), Sandra Sobočanec (gitara) i Helena Ernoić (bas). Prošle godine pridružio im se bubnjar Berko Muratović. EP je snimljen u studiju Pod.room, s producentima Draženom Gavrilovićem i Markom Mrakovčićem. Autorica svih tekstova i glazbe je Ana Opalić, a na pjesmama ‘Plan za bijeg’ i ‘Jako sam mala’ koautorica glazbe je Sandra Sobočanec.

Popis pjesama: Pusti novce i bježi / Plan za bijeg / Jako sam mala / Gurni me u valove / Sjećaš se one oluje?

TI JA I MOJA MAMA: GURNI ME U VALOVE [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno