3 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Tibor & Baš Čelik snimili spot pjesme Za Ezru

Više od autora

- vl promo-Tibor Tišma nedavno je okupio glazbene istomišljenike koji su zajedničkim kreativnim snagama pokrenuli bend Tibor & Baš Čelik, te publici predstavljaju prvi singl i spot Za Ezru. Ovo je prva u nizu autorskih pjesama koje su snimane u jednom od najboljih studija – Pavarotti u Mostaru, pod producentskom palicom Đanija Pervana. Tibor Tišma ističe da Tibor & Baš Čelik nije nešto što je zamislio da bude samo ‘projekt’ sa strane i nije samo izlet van benda Alexandria.

‘Od početka stvaranja znao sam da ovaj materijal zahtijeva nešto potpuno drugačije od onog gdje sam nekako postao jako komforan u stvaralačkom smislu. Svjesno sam odlučio da ovaj materijal treba drugačiji stav, iskustva i glazbene ukuse i na prvom mjestu jednu ogromnu količinu kreativne injekcije koja je došla od strane članova Baš Čelika, ljudi koji su osjetili da imaju mnogo toga da kažu u ovom novom sastavu’, istakao je Tišma.

Sastav Baš Čelik čine Srđan Lakić na gitari, Ozren Miodragović – harmonika, Velemir Dušanić – bubnjevi, Mihailo Savić – bas gitara, te Ranko Pavić – truba. Tibor je svirao gitaru i bendžo, što je variralo od pjesme do pjesme koju su stvarali, dok je producent novog materijala poznati glazbeni znalac Đani Pervan.
Tibor ističe da je pravac novog materijala, kao i singla ‘Za Ezru’ jako neodređen, te da se nisu zaključali u određen stil. Stvaranje materijala je teklo spontano, dok su tekstovi pjesama i poruke koje stihovi nose jako čiste i bez skrivanja između redova govore, odnosno pjevaju o svakodnevnim stvarima, apsurdima koji nas okružuju, pa do mnogobrojnih drugih tema koje su trenutna inspiracija.
Video spot za singl ‘Za Ezru’ snimao je Goran Ratković Gogson, koji je samoj priči pristupio veoma studiozno i napravio jednu posebno energičnu video priču, koja prati dinamiku samog singla.

Tibor otkriva da će u narednom periodu zajedno sa sastavom Baš Čelik predstaviti niz singlova i video spotova, te da će naredna glazbena priča pred publikom biti na proljeće, što će biti uvertira za sezonu koncerata i festivala.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno