9 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Tijekom vikenda 16 prometnih nesreća, 8 osoba lakše ozlijeđeno

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Tijekom proteklog vikenda, od 9. do 11. veljače 2024. dogodilo se 16 prometnih nesreća,  od čega 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom (Županja, Vinkovci-3, Ostrovo, Vukovar, Ilok-2, Otok, Mirkovci, Ivankovo) te pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, o čemu više slijedi:

U petak, 9. veljače, oko 18,30 sati, u Gunji, u Ulici B. Radića, 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, osobnim je vozilom bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, pri uključivanju u promet s kolnog prilaza, vožnjom unatrag, stražnjim dijelom vozila udario u osobni automobil županjskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 66-godišnjak, krećući se  kolnikom te biva odbačen u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 66- godišnjak vozač, lakše je ozlijeđen.

Također u petak, 9. veljače, oko 20,00 sati, u Srijemskim Lazama, u Ulici Branka Radičevića, 49-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka skretao je na kolni prilaz u trenutku kada ga je pretjecao osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak iz Đeletovaca. Vozilo 24-godišnjaka odbačeno je u cestovni kanal. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena oba vozača, kao i putnik u vozilu 24-godišnjaka, 25-godišnjak iz Đeletovaca.

Očevidom prometne nesreće kod 49-godišnjaka je utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,79 g/kg, korištenje zglobno-rastavljajućeg vučnog uređaja za vuču vozila iako nije vukao priključno vozilo te da pri upravljanju vozilom nije ima upaljena svjetla na vozilu.

Isto tako, u petak, 9. veljače, oko 19,55 sati, u ulici Matije Gupca u Posavskim Podgajcima, 27-godišnja vozačica osobnog vozila županjskih registracijskih oznaka, izgubila je nadzor nad vozilom te vozilom prešla na suprotnu prometnu traku te udarila u osobni automobil, također županjskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 21-godišnjakinja iz Posavskih Podgajaca, te dolazi do odbacivanja vozila 21-godišnjakinje na parkirališni prostor uz ulicu te udara u parkirani osobni automobil srpskih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 27-godišnjakinja.U subotu, 10. veljače, oko 22,20 sati, u Ulici B. Jelačića u Đeletovcima, 20-godišnjak iz Podgrađa, upravljao je osobnim vozilom, bez korištenja sigurnosnog pojasa, te u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i sletio u cestovni kanal. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen, kao i putnica u vozilu, 19-godišnjakinja iz Lipovca.

U nedjelju, 11. veljače, oko 18,15 sati, na cesti Otok-Vrbanja, 51-godišnji državljanin je, pri izlasku iz zavoja, izgubio nadzor nad vozilom te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 51-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Policijski službenici su zatekli 23 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,42 g/kg zabilježena je kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Strizivojne, zatečenog  u subotu, 10. veljače, u Starim Mikanovcima, u Ulici V. Nazora oko 02,30 sati.

Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za tri vozača osobnog automobila.

Stacionarne kamere zabilježile su devet prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno