14 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Timothée Chalamet u pregovorima za nastup u novoj ekranizaciji Dina

Više od autora

- vl promo-

Za Oscara nominirani Timothée Chalamet u pregovorima je za nastup u novoj adaptaciji SF klasika Franka Herberta “Dune” koju snima Denis Villeneuve. Ako dobije ulogu Chalamet bi trebao glumiti Paula Atreidesa, glavnog lika iz romana.

“Radnja filma smještena je u daleku budućnost, točnije u 10191. godinu, u kojoj poznatim svemirom vlada Car Padishah Shaddam IV. Ali Car prima naređenja od tajnog ceha navigatora koji “svijanjem svemira” omogućavaju svemirske letove nadsvjetlosnim brzinama te time drže kontrolu nad cjelokupnim galaktičkim transportom. Za letove im je neophodan začin melange, koji postoji samo na jednom mjestu u cijelom svemiru – planetu Arrakisu, poznatijem kao Dina. Patronat nad planetom je u rukama obitelji Arteides koja je u smrtnoj zavadi s barunom Vladimirom Harkonnenom i njegovim klanom.


Nakon što Harkonneni napadnu obitelj Arrakisa najmlađi izdanak obitelji – Paul (Chalamet) sa svojom majkom Jessicom bježi u pustinju Arrakisa gdje susreće tajanstrveni narod Fremene koji već naraštajima imaju legendu o mesiji koji će osloboditi planet. O da, tu su i famozni divovski pješčani crvi koji proizvode začin i udruženje vještica zvanih Bene Geserit koje imaju svoju legendu o dolasku savršenog bića zvanog Kwisatz Haderach. Priča postaje sve kompliciranija, likovi se pojavljuju niotkud, film se polako pretvara u delirični slijed vizija i halucinacija, ali nema veze. Ako i ne prokužite cijelu radnju, uvijek vam ostaju raskošni setovi, zanimljivi specijalni efekti i uvrnuta kostimografija, a soundtrack Tota i Briana Enoa je uistinu odličan.”

Chalamet će prije nego se upusti u snimanje filma “Dune” još jednom krenuti u pohod na Oscare i to sa filmom “Beautiful Boy”, koji se temelji na istoimenom bestseleru, a u kojem će nastupiti sa Steveom Carellom. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno