21 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Tiskovna konferencija Vinkovačkog ljeta

Više od autora

- vl promo-Više nije tajna da ovogodišnje izdanje Vinkovačkog ljeta donosi sa sobom i mnoštvo iznenađenja.

Vinkovačko ljeto, u sasvim novom ruhu, građanima i posjetiteljima omogućio je Grad Vinkovci u koordinaciji s lokalnim udrugama, institucijama i medijskim kućama.

Na tiskovnoj konferenciji koja se održala večeras u središnjem gradskom parku, gradonačelniku Grada Vinkovaca Ivanu Bosančiću pridružili su se predstavnici institucija i udruga na čijim je inovativnim idejama zaživjelo Vinkovačko ljeto. Na Ljetnom su se trgu tako okupili: Zdenko Rečić ispred Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci, Mladen Crnaić ispred MNK Aurelia, Emilija Pezer ispred Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, Martina Matković ispred TZ grada Vinkovaca, Ana Vukoja ispred Hang Loose-a, Mirjam Jukić ispred Novosti, Darko Domaćinović ispred Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, Ana Koncul ispred Vinkovačkih mažoretkinja te predstavnici Moto kluba Vinkovci i Buba bara.

“Kada vidimo program koji doista obiluje nizom događanja: od sportskih do kulturnih i glazbenih; moram priznati da me ispunjava zadovoljstvom. Vjerujem da će svatko od građana pronaći sebe u programu Vinkovačkog ljeta. Želim se još jednom zahvaliti svima čijom su zaslugom dani koji slijede puni zabave i zbivanja te pozvati sve građane da ne propuste priliku uživati u nečem tako jedinstvenom”, rekao je tom prigodom gradonačelnik Ivan Bosančić.

Nakon što su se u realizaciju uključile gotovo sve lokalne institucije i udruge, Vinkovačko ljeto poprimilo je oblik pravog urbanog ljetnog festivala na atraktivnoj lokaciji središnjeg gradskog parka. Kako bi postao nova platforma za okupljanje i druženje građana, ali i mjesto gdje mogu uživati u sadržajima, prema uzoru na ostale europske gradove, u parku će posjetiteljima biti ponuđena široka lepeza manjih, ali raznolikih i zanimljivih zbivanja. Pronašlo se tu ponešto za sve generacije i profile ljudi – od pilatesa i zumbe na otvorenom, nedavno najavljenih fenomenalnih koncerata povodom Lipanjske operne noći i Svjetskog dana glazbe, a koje priprema  Glazbena škola Josipa Runjanina iz Vinkovaca, zatim kino pod zvijezdama s projekcijama poznatih svjetskih block-bustera i brojnih koncerata zvučnih imena s lokalne i estradne scene.

Grad Vinkovci za Dan grada svojim građanima daruje koncert Petra Graše, a za Dan domovinske zahvalnosti pjesmu Najboljih hrvatskih tamburaša. Vinkovačku publiku zabavljat će i omiljena Mia Dimšić, Zsa Zsa i Damir Kedžo, no organizatori ističu da ih posebno zadovoljnim čini vijest što je velik broj koncerata rezerviran upravo za nastupe vinkovačkih izvođača – matineji su se pridružili DJ Dee Dee Lu, Veky party, Ivan Šebalj & The Bechars, Karambol, Supkultura, Slavonic Jazz band i mnogi drugi.

„Naši napori da Vinkovačkim ljetom promičemo lokalnu urbanu kulturu naišli su na plodno tlo u Vinkovcima. Ovo je dokaz da su Vinkovci uvijek bili urbano središte spremno prihvatiti nešto novo. Zbog toga želim naglasiti da iako je program izašao, i dalje pozivamo sve udruge i pojedince koji žele raditi ili imaju ideju, da se još uvijek mogu priključiti i uključiti ovom izvanrednom pogonu koji je ostvario Vinkovačko ljeto. Svi su dobrodošli jer nam je krajnji cilj objediniti sva zbivanja u gradu na Bosutu tijekom ljetnih mjeseci“, izjavila je direktorica Novosti, Mirjam Jukić.

Za gladne i žedne pobrinut će se naši ugostitelji bogatom ponudom hrane, slatke i slane te neograničenom količinom prethodno rashlađenih pića za ove uzavrele dane i sparne noći. Da ne ponestane ića i pića brine se i ekipa iz Buba bara koja mogućnost rada i zaposlenja želi otvoriti osobama s Down sindromom i ostalim oblicima invalidnosti.

“Želimo pozvati sve građane da tijekom Vinkovačkog ljeta posjete Buba bar, a mi ćemo ih zauzvrat poslužiti s najljepšim osmijehom”, izjavio je Paolo Bogdan iz Buba bara.

Program u središnjem vinkovačkom parku traje od 16. lipnja do 5. kolovoza, a sve informacije i novosti vezane uz Vinkovačko ljeto možete popratiti na stranici www.vkljeto.com.

Svi su sadržaji za građane besplatni, dok vas primjerak potpunog programa Vinkovačkog ljeta očekuje u petak, u novom broju Vinkovačkog lista.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno