- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Zahvaljujući donacijama obitelji Martinović iz Švicarske, Anamarije Tenđere, Selene Andrić i Robnih zaliha Vlade Republike Hrvatske, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je obilježavajući Tjedan Hrvatskog Crvenog križa, od 08. do 15. svibnja, osiguralo humanitarnu pomoć za više od 400 socijalno ugroženih obitelji s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Vrijedni volonteri Crvenog križa su pripremili pakete koji se sastoje od 5 kilograma brašna, 1 litre ulja, kilograma šećera, soli i riže, 700 grama marmelade, dva puta po 400 grama tjestenine, 250 grama rezanaca, 10 puta 100 grama gauda sira, 125 grama sardina i 11 konzervi paštete i mesnih narezaka. Podjela paketa hrane za korisnike s područja Grada Vinkovaca održana je prije tjedan dana, a nakon toga svoje su pakete dobili i korisnici iz grada Otoka i 11 općina Vukovarsko-srijemske županije, odnosno općine Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci, kojima je pomoć podijeljena na distribucijskim mjestima Crvenog križa u suradnji sa socijalnim službama tih jedinica lokalne samouprave.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek nastavlja i s prikupljanjem krvi, pa su tako ovaj tjedan organizirali dvije akcije dragovoljnog darivanja krvi. Darivatelji su krv mogli dati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u srijedu, a isto mogu učiniti i sutra od 9 do 13 sati. Dobro je znati da se prijave za termin darivanja krvi vrše na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523 dva dana prije pojedine akcije, a darovatelji će odmah po prijavi dobiti SMS s rednim brojem i terminom darivanja krvi. “Zbog striktnog poštivanja mjera najviših higijenskih standarda u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje jedan do dva metra. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja”, upozoravaju iz Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

A kako je Tjedan Crvenog križa obilježen davne 1960. godine pogledajte u članku kolege Ivana Bereša.

12. svibnja 1960. broj 20