U okviru Ljeta u knjižnici Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci svakog utorka i četvrtka organizira Ljetne radionice za školarce. Ovaj tjedan zamišljen je kao Tjedan mora, a iz Knjižnice pozivaju sve osnovnoškolce na radionice izrade morskih motiva. Današnja radionica upravo je u tijeku, a ona u četvrtak počinje u 10 sati. “Ovo nam je treća po redu ljetna radionica, moramo reći s prigodnom temom upravo za ovo doba godine. Djeca izrađuju razne morske predmete, od malih čamaca, svjetionika, brodova pa do stanovnika mora, odnosno ribica, hobotnica, školjki. Kao materijale za izradu koristimo stvarno dosta toga, nađe se tu i kartonskih tanjura, špage i konca, drvenih štapića, raznih tkanina i komada drveta”, priča nam djeci omiljena teta Ana Škrlec koju smo na današnjoj radionici zatekli kako im pomaže u izradi morskih skulptura.

Na današnjoj se radionici okupilo oko 15 mališana, uzrasta od prvog do šestog razreda osnovne škole, što je gotovo dvostruko više nego ih je bilo na prve dvije radionice.

Radionice u knjižnici preko ljeta održavaju utorkom od 16 do 18 sati, a četvrtkom od 10 do 12 sati. “Idući tjedan na rasporedu su nam eko radionice, u sklopu našeg eko tjedna, a tjedan potom ćemo se malo i osladiti. Naime, srpanjske ljetne radionice završavamo tjednom slatkih okusa i radionicama na tu temu”, ističe teta Ana. Svi dječji radovi, dodaje, moći će se pogledati u holu Knjižnice krajem kolovoza.

A iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci obavještavaju da imaju novu mobilnu aplikaciju koja je namijenjena korisnicima. “Uz pomoć aplikacije možete pretražiti e-katalog Knjižnice, pregledati kalendar događanja u Knjižnici, generirati svoj korisnički broj u barkod, produžiti posudbu građe, rezervirati građu, provjeriti posjeduje li Knjižnica primjerak neke građe ili zatražiti literaturu za seminarski rad. Unutar aplikacije nalaze se i radno vrijeme knjižnice, odgovori na česta pitanja, kontakt podaci svih odjela i službi Knjižnice te poveznice na društvene mreže Knjižnice”, poručuju iz ove ustanove.

Aplikaciju možete preuzeti na poveznici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mknjiznica.vinkovci&fbclid=IwAR2oA5Iia1lBw3nic9U9T_9AQLQBZllmLQ6W7t8m2dUM9L6EGGQO-FAIakA