17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Tko jednom uđe pod krov Crvenog križa, taj ostaje zauvijek

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U povodu Međunarodnog dana volontera, koji se u cijelom svijetu obilježava 5. prosinca, u Tehničkoj školi Ruđera Bošković u Vinkovcima održan je motivacijski program pod nazivom „Volontiram – mijenjam svijet”.

S obzirom da se program Međunarodnog dana volontera u Tehničkoj školi Ruđera Bošković održava već 20 godina u nizu, program je započeo podjelom zahvalnica i priznanja aktivnim volonterima i dugogodišnjim suradnicima u organizaciji volonterskog kluba „Zvrk” pod vodstvom nastavnice Tihane Mudrovčić. „Ova škola ima veliki broj volontera i uz veliku podršku ravnatelja škole i povjerenika Crvenog križa u tehničkoj školi, uključuje se veliki broj mladih u sve naše volonterske aktivnosti, a isto tako veliki broj mladih po prvi put uključuje se u akcije darivanja krvi”, pohvalio je trud i odricanje učenika tehničke škole Branko Tomić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Nakon podjele zahvalnica uslijedilo je prezentiranje volonterskog rada i motivacijsko predavanje vinkovačkog Crvenog križa uz radionicu na temu „Reanimacija i oživljavanje unesrećene osobe uporabom defibrilatora”.


„Vjerujem kako su volonteri zadovoljni atmosferom koja vlada kod nas, a pogotovo osjećajem da su nekom pomogli kad je to bilo najpotrebnije. Zato je bitno u svakoj školi imati mrežu nastavnika koordinatora Crvenog križa. Nastojimo motivirati mlade ljude da se uključuju u humanitarne aktivnosti kako socijalne tako i zdravstvene te mladi to rado prihvaćaju”, zaključuje Branko Tomić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno