17 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Tko ne prođe prepreku iz prve dobiva kaznene “marince”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Pred vratima je posljednja u nizu ovogodišnjih utrka iz ciklusa Vinkovačke trilogije. Kako kažu organizatori, najatraktivnija, najizazovnija i najzahtjevnija.

Valens Victorius treća utrka vinkovačke trilogije, namijenjena svim trkačima, rekreativcima i onima koji vole adrenalin i dobru zabavu, sve je samo ne klasična utrka. Trkače na poligonu dugom 5,5 kilometara čeka više od 40 umjetnih prepreka, a natjecatelje koji ih ne prođu iz prve čekaju kazneni ‘marinci’. „Želimo im otežati i umoriti ih, ali na što zanimljiviji način”, kaže u ime organizatora Vinkovačkog halfmaratona i sportske udruge FCT Hrvoje Klarić.

Datum rezerviran za posljednji dio trilogije je 18. lipnja, lokacija je ista Šokački stan, a od 15 sati počinje okupljanje i podjela startnih paketa. Start utrke je u 17 sati.

„Prvi put ćemo i obići rutu jer se radi o velikom broju prepreka. Detaljno ćemo natjecateljima objasniti na koji način proći prepreku i što ih čeka ako ju iz prvog pokušaja ne uspiju prijeći. Isto tako, želimo se povezati sa starim Rimljanima i načinom njihova života pa će nas ove godine očekivati i neke prepreke preciznosti, gađanje kopljem i slično, neću otkrivati sve, neka nešto ostane iznenađenje za naše natjecatelje”, pojašnjava Klarić i dodaje kako su dosad prijavljena 154 trkača, no prijave su i dalje otvorene.

Ove godine utrka je poprimila i međunarodni karakter jer neki od prijavljenih stižu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kako je krenulo, kaže organizator, vrlo vjerojatno će za sljedeću godinu morati povećati broj startnih paketa.

Nakon utrke bit će dodijeljene po dvije medalje – za pobjednika posljednje utrke te za ukupnog pobjednika.

„Mislim da u Hrvatskoj ne postoji nešto slično. Radi se jako puno utrka, ali ne na ovakav način. Napravili smo lijepu priču, povezujemo naše utrke s poviješću grada Vinkovaca za koju znamo da je jako bogata, zato i nose nazive po stvarima i događajima koje su se događale na području našega grada. Želimo uz utrku i sport promovirati naš grad kao povijesnu jezgru Hrvatske”, poručio je Klarić.

Bilo da ste trkači ili ćete bodriti svoje favorite, vidimo se svi na Šokačkom stanu 18. lipnja. Najiščekivaniju adrenalinsku utrku godine i cijelu trilogije zaključit će i podjela graha za sve posjetitelje te zabava uz DJ-a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno