24 C
Vinkovci
Utorak, 3. listopada 2023.

Tom Hardy u filmu o ratu u BiH

Više od autora

- vl promo-

Prema pisnaju Varietyja, Tom Hardy će producirati i glumiti u filmu o ratu u Bosni koji nosi naziv ‘My War Gone By, I Miss It So’. Film će biti baziran na istomenoj knjizi engleskog novinara i ratnog dopisnika Anthonya Lloyda objavljenoj 1999. godine. U ulozi redatelja naći će se Gavin O’Connor, koji će i producirati film zajedno sa Scottom LaStaitijem.

Knjiga predstavlja Lloydov osobni iskaz o ratu u Bosni i naizmjenično prikazuje njegova iskustva i refleksije na vrijeme provedeno u britanskoj vojsci; razvod roditelja, otuđenje od oca i njegovu ovisnost od heroina.

‘My War Gone By, I Miss It So’ je brutalna i osjetljiva priča koja se bavi i ovisnošću i iskustvom rata. Pogodile su me Anthonyjeve riječi i djelo, iskustva i za mene je to važna knjiga i važan glas, izjavio je Hardy.

Lloyd je napustio Englesku kada je imao 26 godina kako bi dokumentirao rat u BiH, gdje je svjedočio strahotama koje su se događale. Ovisan o adrenalinu oružane borbe, vratio se kući da bi nastavio sa vlastitom borbom ovisnošću o heroinu.

Hardyja trenutačno gledati u novom filmu Christophera Nolana ‘Dunkirk’. [Filmofil]

DUNKIRK, TRAILER [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno