32 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Tomislav Goluban je pobjednik 8. hrvatskog blues natjecanja!

Više od autora

- vl promo-
m_8th-croatian-blues-challange_pobijedio-goluban_ST

Na nedavno održanom osmom Croatian Blues Challengeu’, Tomislav Goluban je pobijedio u obje kategorije – solo/duo i bend kategoriji – a to je prvi put uspjelo istom izvođaču, što je još jedan dokaz iznimne Golubanove kvalitete.

Dva tjedna nakon objavljivanja osmog studijskog albuma ‘Kaj Blues Etno’ (Spona, 2016.), Tomislav Goluban je originalnim nastupom i autorskim pjesmama zaslužio naklonost stručnog žirija i time stekao pravo da još jednom Hrvatske blues snage predstavlja u Americi. Prvi put je u Memphis putovao 2009., temeljem pozivnice koju mu je uručio tadašnji predsjednik Blues fondacije, Jay Sieleman. Nakon tog iskustva, natjecanje s istim pravilima uspješno se organizira i u Hrvatskoj.

Treća, youth kategorija nije natjecateljska nego revijalna i namijenjena je izvođačima koji još nisu napunili 21. godinu. Ove godine Hrvatske blues snage po drugi puta u Memphis šalju bend u youth kategoriji. Riječ je o sastavu Blue Crew koji je pod vodstvom Miroslava Dimića oformila i uvježbala Pop Rock škola iz Siska i njen ljetni blues kamp Lonjsko polje. S njima na Challenge putuje i dječji pedagog i glazbenik Boris Hrepić koji je 2011. godine s duetom Sunnysiders u solo/duo kategoriji bio prvi hrvatski izvođač koji je u Memphisu ušao u polufinale.

Na International Blues Challengeu se uobičajeno natječe oko 350 izvođača iz cijelog svijeta u dvije kategorije: solo/duo i band. Četvrtfinalne i polufinalne večeri održavaju se u  tridesetak klubova ulice Beale Street, a finale u dvorani Orpheum. Dan uoči natjecateljskih dana, rezerviran je za ‘International showcase’ na kojem se predstavljaju izvođači stigli izvan SAD-a.

TOMISLAV GOLUBAN: VLAK VOZI [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno